Як морпіхи 35-ї бригади братимуть лінію Суровікіна: репортаж зі Старомайорського. ВІДЕО

Колишній Времівський виступ, межа Донецької і Запорізької областей. Тут точаться найактивніші бойові дії, тут найбільше просунулися в наступі Збройні сили України. Комбриг 35-ї бригади морської піхоти імені Михайла Остроградського вручає нагороди бійцям, які відзначилися під час штурму села Старомайорське. “Ці значки – найменше, що я можу для вас зробити”, – каже полковник Юрій Андрієнко, передаючи хлопцям відзнаки рівня бригади та ОСУВ “Таврія”.

Операція зі звільнення Старомайорського тривала більше тижня – бої за кожну хату, кожен підвал. Українські підрозділи зазнали болючих втрат, зокрема і під час “зачистки” населеного пункту. В одному з таких “мурашників” загинув один із найкращих штурмовиків – командир відділення 35 обрмп В’ячеслав Імангулов “Бандит”.

Зрештою силам оборони України вдалось видавити росіян за межі села. Офіційно про звільнення Старомайорського командування повідомило 27 липня. Але росіяни і далі намагаються його повернути. Адже село має стратегічне значення як для нас, так і для окупантів.




“Це дуже важливий для них (росіян) район, далі в них уже йде славнозвісна укріплена “лінія Суровікіна”. Але, ви ж розумієте – там вони хоч і копають далі, але не будуть дуже довго сидіти, коли ми почнемо на них натискати. У нас уже відкривається висота для цього, для нашої артилерії. Ми зможемо багато чого бачити і перекривати. Високий огляд місцевості – це і для розвідки дуже добре, і їхні укриття артилерія буде знаходити та знищувати”, – каже офіцер Богдан із 35-ї бригади.

Зараз російська артилерія та авіація рівняють Старомайорське з землею. У броньованій турецькій машині “Кірпі” ми з морпіхами 35 обрмп виїжджаємо на евакуацію підрозділу, який займає позиції на околицях Старомайорського. По дорозі поруч із нами – “прильоти” двох керованих авіабомб. Із села нам потрібно забрати пораненого бійця Олексія, на якого безпілотник скинув два ВОГи, та ще деяких бійців.

Морські піхотинці розповідають на камеру про бої на цій ділянці фронту, свої поранення та сподівання.

Про все це – у відеорепортажі на каналі “Новинарні“.

Район села Старомайорське, що у Великоновосілківській селищній громаді Волноваського району Донецької області, на мапі DeepState станом на 4 серпня 2023

Нагадаємо, після деокупації військові розповіли про хитрощі при звільненні Старомайорського та важку втрату.

Читайте також:
Куп’янський напрямок: як ДШВ і піхота ЗСУ відбивають наступ росіян на ближній дистанції. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.