Куп’янський напрямок: як ДШВ і піхота ЗСУ відбивають наступ росіян на ближній дистанції. ВІДЕО

Куп’янський напрямок (північно-східна частина Харківської області біля межі з Луганщиною) – одна з найгарячіших ділянок фронту. ЗСУ вибили росіян із Куп’янська у вересні 2022 року, але зараз ворог намагається прорватися до міста. Ворожа артилерія майже не дістає до Куп’янська, але місто розбивають ракетами та авіацією.

Щоб повернути Куп’янськ, у липні російські війська почали на цьому напрямку наступальні дії та досягли деяких успіхів. Нині лінія фронту стабілізована. Оборону тримають пліч-о-пліч піхотинці і десантники ЗС України.

Найважчі ділянки фронту – зараз в місцевих лісах. Тут росіянам вдається просуватися, маскуючись у зарослій місцевості, під прикриттям темрява. “Бій у лісі, як і бій у місті, – один із найскладніших видів бою”, – коментує військовослужбовець ДШВ ЗСУ Назар. За його словами, ворожі позиції тут іноді наближаються на 50-70 метрів.

Як виглядає війна на Куп’янському напрямку в кінці липня 2023 – дивіться у відеорепортажіНовинарні“.

Дивіться також:
Серебрянський ліс – наш. Бої підрозділу ДШВ ЗСУ, робота гармати Д-30 і кава на позиціях. ВІДЕО

Саморобний міні-“Град” 53-ї механізованої бригади ЗСУ запалює під Авдіївкою. ВІДЕО.


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.