Саморобний міні-“Град” 53-ї механізованої бригади ЗСУ запалює під Авдіївкою

53-тя окрема механізована бригада ЗС України імені князя Володимира Мономаха відбиває атаки росіян на місто Авдіївка Донецької області. Противник досі не полишає спроб оточити й захопити місто, але пробити нашу оборону окупантам не вдається.

Підрозділ 53 омбр, у якому побував журналіст “Новинарні“, тримає фланг неподалік від села Піски. Всі навколишні населені пункти росіяни вщент знищили, тож триматись хлопцям доводиться в руїнах.

Військовослужбовець Олександр розповідає, що окупанти намагаються взяти панівні висоти навколо Авдіївки, аби вона повторила долю Бахмута. З південного флангу противник силкується захопити села Сєверне і Тоненьке, а північного – Бердичі, тоді кліщі стиснуть місто, і для ЗСУ будуть відрізані шляхи постачання в районі Авдіївки. Поки що в росіян це не виходить.

Авдіївський напрямок. Мапа DeepState станом на 27 липня 2023

За допомогою дронів бійці 53-ї бригади вишукують місця скупчення ворога. Для подальших штурмів росіяни малими групами заходять у зруйновані і в підвалах та норах чекають команду на висування. Артилерія ЗСУ знищує і живу техніку, і бронетехніку противника, яка намагається штурмувати наші рубежі.

На озброєнні 53-ї бригади є особливий помічник – саморобна РСЗВ. Ця система з трьома направляючими, причеплена до “таблетки” з написом “Smart HIMARS”, б’є ворога справжніми реактивними снарядами.

Новинарня” зафіксувала це дійство на відео.

“Смарт HIMARS” – міні-“Град” артилеристів 53-ї бригади

Читайте також:
Бомбовий удар по Авдіївці. Відсіч дає 53-тя механізована бригада ЗСУ. ВІДЕО

ЗСУ відбили ділянку фронту поблизу Авдіївки


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.