ЗСУ відповіли на фото пошкоджених “леопардів” спаленими російськими танками

По ходу розвідки боєм на Запорізькому напрямку ЗСУ втрачають деяку техніку, зокрема й отриману від західних союзників для наступ. Російська пропаганда подає зображення ураженої бронетехніки як “докази” відбиття наступу. Але питання у співвідношенні втраченої броні двох сторін та розмірах здобутих територій.

Станом на 9 червня противник виклав відео й фото, на яких ідентифікується втрата як мінімум одного танка “Леопард” 2А6, п’яти БМП М2 “Бредлі”, а також ураження до 20 одиниць легкої бронетехніки ЗС України (на фото):

Журналіст Юрій Бутусов зауважує, що командування ЗСУ також мало б викладати фото знищеної російської техніки – щоб не складалося враження, ніби “наступ захлинувся” або “Україна зазнала критичних втрат”.

Поки Генштаб ЗС України мовчить про атакувальні дії в районі Токмака і Вугледара, в мережі можна знайти чимало фото й відео, де зафіксовано знищену російську бронетехніку.

Відповідні фото зокрема поширює хроніст Михайло Жирохов: “…Фото і відео, яким 3-4 дні, думаю, вже можна було б викладати… У мене вони теж є, тому виклянчив дозвіл викласти хоча б пару фото і відео з Запорізького напрямку (і то не вчорашні), щоб не складалась думка, що гра йде в одні ворота”, – пише історик.

Знищення російської бронетехніки:

Нагадаємо, командувач ОСУВ “Таврія” Олександр Тарнавський повідомив, що на Таврійському напрямку окупанти за добу втратили понад 4 роти вбитими і пораненими, а також багато бронетехніки.

Читайте також:
ЗСУ пішли в наступ щонайменше на трьох ділянках фронту, – ISW

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна