Офіцер “Магури” Олег Сенцов отримав друге поранення за вісім днів

Командир взводу 47 омбр “Магура”, відомий кінорежисер, громадський діяч, колишній в’язень Кремля Олег Сенцов зазнав другого поранення за останні вісім днів.

Про це він повідомив уранці в понеділок, 17 липня.

Олег Сенцов після поранення, фото оприлюднене 17 липня 2023 р.

“Тиждень не задався. На першому ж бойовому виході після повернення, під час десантування, потрапили під артилерійський обстріл. “Бредлі” знов врятував нам життя. Троє поранених, в основному уламки”, – написав молодший лейтенант Сецнцов у фейсбуці, додавши фото.

Офіцер розповів, що йому з обличчя уламки вже витягнули.

“Дрібні [уламки] в руці та нозі залишаться зі мною назавжди”. У інших хлопців теж все добре – запорізькі лікарі знають свою справу, дякую!” – зазначив Сенцов.

Олег Сенцов на війні

Улітку 2023 року підрозділ Олега Сенцова бере участь у наступі на Запорізькому напрямку в лавах 47-ї механізованої бригади ЗСУ “Магура”. У червні його підрозділ ціною втрат здобув визначений рубіж, хоча їхня машина була підбита.

8 липня Сенцов отримав контузію у близькому бою під час наступальних дій.

Після цього Сенцов мав короткострокову відпустку, їздив до Києва, де 14 липня на прийнятті посла Франції в Софійському заповіднику отримав Орден Почесного легіону.

Як інформувала “Новинарня“, 5 червня Олегу Сенцову присвоїли перше офіцерське звання – молодший лейтенант.

З початку повномасштабного вторгнення РФ відомий кінорежисер, колишній політв’язень Кремля став до лав 204-го київського батальйону тероборони ЗСУ і пройшов уже чимало гарячих точок фронту.

У травні 2022 року він розповів, що пережив найстрашніший день на війні: коригував арту, зазнав контузії, втратив командира.

Надалі Олег перевівся до новоствореної 47-ї механізованої бригади “Магура”.

Читайте також:
Сенцов у наступі: ціною втрат зайняли рубіж, машина підбита

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна