“Були близькі бої, закидали гранатами”: Олег Сенцов зазнав поранення

Український кінорежисер, колишній політв’язень Кремля, а нині військовослужбовець ЗСУ Олег Сенцов отримав контузію у близькому бою під час наступальних дій.

Про це він розповів у Facebook у неділю, 9 липня.

Сенцов оприлюднив відео, яке він записав, лежачи на землі з акубаротравмою.

Він розповів, що щойно закінчився бій, у якому кілька побратимів зазнали поранень. При цьому неподалік ще чути вибухи.

Вимовляти слова Сенцову важко:

“Ми щойно вийшли з бою, ті, хто залишився. Виконали свою задачу. Взяли (далі?)… дуже важкий і дуже важливий рубіж, для того, щоб могли (нерозбірливо) наш контрнаступ. Ті троє бійців, які залишилися з мого взводу… отримали осколочні поранення. Тому що були близькі бої… закидали гранатами… їх “натрьохсотило”. Один важкуватий, двоє інших – в принципі, теж, але життю не загроза. Щойно їх вивезли. Я лежу на еваку й чекаю, коли заберуть. У мене контузія по ходу, але неважка. Відлежуся і знову в стрій… Навіщо я це все розказую – щоб ви знали, що ми все одно переможемо в цій війні, але щоб ви знали ціну, яку ми тут платимо. Слава Україні”, – каже військовослужбовець на відео.

У підписі Сенцов додав, що відео було записане напередодні (8 липня), а сьогодні він почувається краще й перебуває в лікарні, як і інші поранені.

Олег Сенцов на війні

Улітку 2023 року підрозділ Олега Сенцова бере участь у наступі на Запорізькому напрямку в лавах 47-ї механізованої бригади ЗСУ “Магура”. У червні його підрозділ ціною втрат здобув визначений рубіж, хоча їхня машина була підбита.

Як інформувала “Новинарня“, 5 червня Олегу Сенцову присвоїли перше офіцерське звання – молодший лейтенант.

З початку повномасштабного вторгнення РФ відомий кінорежисер, колишній політв’язень Кремля став до лав 204-го київського батальйону тероборони ЗСУ і пройшов уже чимало гарячих точок фронту.

У травні 2022 року він розповів, що пережив найстрашніший день на війні: коригував арту, зазнав контузії, втратив командира.

Надалі Олег перевівся до новоствореної 47-ї механізованої бригади “Магура”.

Читайте також:
Сенцов у наступі: ціною втрат зайняли рубіж, машина підбита

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна