Помер колишній тренер збірної України з футболу Михайло Фоменко

Український футболіст, колишній головний тренер національної збірної України (2012-2016) Михайло Фоменко помер у віці 75 років.

Про це повідомила Асоціація футболу Сумської області у понеділок, 29 квітня.

“Сьогодні пішла з життя Легенда. Помер Михайло Фоменко”, – йдеться в повідомленні.

Михайло Фоменко народився 19 вересня 1948 року у с. Мала Рибиця Сумської області. З 1962 року – вихованець сумської футбольної школи “Спартак”. У 1965-1969 роках виступав за команду “Спартак” (Суми), у 1970-1971 роках – “Зоря” (Ворошиловград).

З 1972 року виступав за футбольний клуб “Динамо” (Київ), гравець збірної СРСР.

Фоменко завершив ігрову кар’єру в 30-річному віці через травму спини. Після цього два роки займався у Вищій школі тренерів, отримав диплом і розпочав тренерську діяльність. У 2012-2016 роках був головним тренером національної збірної України.

Фоменко – майстер спорту міжнародного класу, заслужений майстер спорту СРСР, заслужений тренер України та Грузії. Також заслужений працівник фізичної культури та спорту України й почесний громадянин міста Суми.

Читайте також:
Помер відомий український письменник Дмитро Капранов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна