Британія хоче власну гіперзвукову крилату ракету. Дедлайн – 2030 рік

Велика Британія планує оснастити Збройні сили власною гіперзвуковою крилатою ракетою до 2030 року.

Про це пише The Telegraph.

Лондон хоче мати зброю, здатну розвивати швидкість понад п’ять Махів, намагаючись наздогнати у потужностях Китай, Росію та США.

Міністерство оборони хоче, аби нова зброя була розроблена та виготовлена повністю у Сполученому Королівстві, встановивши кінцевий термін для її прийняття на озброєння до 2030 року.

Проєкт фінансується у межах анонсованого раніше прем’єр-міністром Ріші Сунаком збільшення оборонного бюджету на 75 мільярдів фунтів протягом наступних шести років. Проєкт перебуває на ранній стадії, і досі не прийнято рішення, чи ракети запускатимуть з землі, моря чи повітря.

Одним із варіантів є зброя, яку можна було б встановити на винищувачі, такі як Typhoon або F-35 з меншим радіусом дії та меншим корисним вантажем, ніж більша зброя, що запускається з землі. Ракету також можуть запускати з одного з військових кораблів Британії.

Проектом керує безпосередньо штаб-квартира Міноборони. З кінця минулого року відомство керує консорціумом із близько 80 компаній для розробки можливих проєктів.

Читайте також:
Британська розвідка назвала проблеми, які впливають на здатність Росії бити по Україні крилатими ракетами

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна