Telegram відновив роботу заблокованих раніше чат-ботів СБУ, ГУР і Мінцифри

Головне управління розвідки Міноборони вночі 29 квітня повідомило про необґрунтоване блокування платформою Telegram низки офіційних ботів, що протидіяли військовій агресії Росії проти України. Зокрема, було заблоковано “Головний бот розвідки”, що створений для збору повідомлень про сили та засоби ворога, дислокацію російських високопосадовців і колаборантів.

У розвідці заявили, що блокування відбулось всупереч правил та публічних заяв, які керівництво Telegram декларувало.

“Незважаючи на блокування нашого боту – ваші персональні дані в безпеці!” – наголосили у відомстві. ГУР попередило, що росіяни створюють боти зі схожими назвами та закликало не надсилати на них персональних даних.

Уже зранку цього ж дня Центр стратегічних комунікацій і інформаційної безпеки повідомив про відновлення роботи чат-ботів Головного управління розвідки, Служби безпеки, а також  Міністерства цифрової трансформації “єВорог”.

“Пам’ятайте: ворог може створювати псевдоботів та ботів-двійників, через які може поширювати дезінформацію або збирати ваші дані”, – попередили у відомстві.

Читайте також:
Telegram з точки зору нацбезпеки точно є проблемою, – Буданов

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна