Від імені Макрона: Забужко та Сенцова нагородили орденом Почесного легіону

додано фото

Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен нагородив орденом Почесного легіону українську письменницю Оксану Забужко та режисера й військовослужбовця ЗСУ, командира взводу 47 омбр “Магура” Олега Сенцова.

Про це він написав у Twitter у п’ятницю, 14 липня.

“У цей Національний день 14 липня я мав би велику честь вручити від імені президента Емманюеля Макрона орден Почесного легіону двом видатним українцям – письменниці Оксані Забужко та режисерові Олегу Сенцову, постраждалому внаслідок бойових дій минулих вихідних”, – зазначив посол і опублікував відео з привітанням.

“Їх імена добре відомі у Франції та Європі, вони обидва нині борються за волю та незалежність України. Пані Забужко – на літературному фронті, а пан Сенцов – на полі бою. Хочу передати їм обом мої найщиріші та найпалкіші вітання”, – додав Етьєн де Понсен.

Посол зазначив, що відомі українці отримали нагороди від Франції у день Національного свята у “знаковому місці української культури та мистецтва” в садах Софіївського собору.

Фото: ФБ Мирослава Барчук

Олег Сенцов показав свій орден Почесного легіону і прокоментував у фейсбуці: “Це наша спільна нагорода, усіх, хто зараз боронить Україну”.

Орден Почесного легіону. Фото: ФБ Олег Сенцов

Як пише “ЄП“, посмертно орденом Почесного легіону також був нагороджений французький відеожурналіст AFP Арман Сольден, який загинув у травні цього року під час запеклих боїв в поблизу Бахмута.

Орден Почесного легіону вважається найвищою національною нагородою Франції і вручається за військові та цивільні заслуги.

Як писала “Новинарня“, торік найвищу нагороду Франції отримала українська поетка та письменниця Ліна Костенко.

Нагадаємо, Олег Сенцов днями зазнав контузії під час штурмових дій на Запорізькому напрямку.

Читайте також:
Президент передав ордени “Золота Зірка” рідним загиблих військових, та інші нагороди: хто в списку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна