Депутат Лерос сам прийде в СБУ за повісткою, – адвокат

 

Адвокат народного депутата від “Слуги народу” Гео Лероса Масі Найєм разом зі своїм підзахисним увечері в середу, 1 квітня, прибудуть до офісу СБУ за повісткою.

Про це адвокат повідомив у фейсбуці.

Зокрема, Найєм зазначив, що за місцем реєстрації народного депутата Лероса 1 квітня приходили співробітники СБУ з метою, за його словами, вручити три повістки на допит на різні дати, починаючи із 3 квітня 2020 року.

Оскільки, як пояснив адвокат, за тією адресою ні він, ні депутат прибути не зможуть, “домовились, що увечері ми прийдемо самі до СБУ щоб отримати повістки”.

Раніше Леросс заявив, що до нього приїхали співробітники СБУ вручати повістку, однак його тоді не було вдома.

Згодом в СБУ підтвердили інформацію про візит до Лероса для вручення повістки і додали, що здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного використання депутатом Леросом спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації для відеофіксації зустрічей Дениса Єрмака, брата голови офісу президента Андрія Єрмака.

Читайте також:
“Нарізка з вирваним контекстом”: Денис Єрмак прокоментував відео, яке опублікував Лерос

Як інформувала “Новинарня“, проти “слуги народу” Гео Лероса відкрили дві кримінальні справи за мурали.

30 березня адвокат юридичної компанії “Міллер” Масі Найєм заявив, що в прокуратурі отримали вказівку шукати можливу причетність народного депутата Гео Лероса зі “Слуги народу” до вчинення кримінальних правопорушень.

29 березня нардеп від Слуги народу Гео Лерос опублікував відео, на яких брат глави офісу президента Денис Єрмак обговорює питання призначення на державні посади.

Глава ОПУ Андрій Єрмак заявив, що подав заяви до СБУ та ДБР щодо розповсюдженого в мережі відео з його братом Денисом Єрмаком.

Нагадаємо, нардеп від “Слуги народу” Гео Лерос, автор відомих патріотичних муралів, виступив проти політики ОП, зокрема проти створення “консультативної ради з ОРДЛО”, та підтримав усунення з посади Сергія Сивохо.
Після цього президент Зеленський звільнив його з посади свого позаштатного радника.

30 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила, що до неї звернувся нардеп Гео Лерос та зареєструвала кримінальне провадження за фактом зловживання впливом.

Читайте також:
“Схеми” встановили, хто записував на відео брата Єрмака і з ким він вів розмови про призначення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.