Нардепи “СН” звернулися до Данілова, щоби той звільнив Сивохо з посади радника секретаря РНБО

 

Народний депутат України Єгор Чернєв (“Слуга народу”) оприлюднив депутатський запит до секретаря Ради нацбезпеки Олексія Данілова з проханням розглянути питання щодо звільнення радника секретаря Радбезу Сергія Сивохо.

Чернєв опублікував документ у понеділок, 16 березня.

“У зв’язку з тим, що позаштатна діяльність вашого радника викликає занепокоєння в суспільстві, створює політичну напругу, дискредитує президента України та прямо шкодить національним інтересам України прошу вас розглянути питання щодо звільнення Сивохи Сергія Анатолійовича з посади позаштатного радника секретаря РНБО”, – йдеться в депутатському запиті.

Загалом у документі залишили свої підписи майже 20 депутатів від “СН” – Гурін, Лерос, Василів, Потураєв, Камельчук, Яременко, Богуцька, Васько, Маліновський та ін.

Нагадаємо, минулого тижня понад 60 депутатів монобільшості підписалися під заявою проти “консультативної ради з ОРДЛО”.

Читайте також:
Поліція відпустила майже всіх затриманих під час конфлікту з Сивохо

Мир настане, незважаючи на набридлу політику войовничої меншості, – Сивохо

Як інформувала “Новинарня“, 12 березня радник секретаря Ради нацбезпеки Сергій Сивохо не зміг презентувати “Національну платформу примирення та єднання” в київському КВЦ “Парковий” через протидію активістів “Національного корпусу” та ветеранів АТО. У приміщенні сталася штовханина, після того як Сивохо назвав війну на Донбасі “багатошаровим внутрішнім конфліктом”.

Раніше президент Володимир Зеленський на Мюнхенській конференції анонсував громадську діалогову платформу з ОРДЛО.

Читайте також:
Стас Асєєв: Падіння Сивохо – це поштовх національного болю, а не рука “азовця”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна