Мир настане, незважаючи на набридлу політику войовничої меншості, – Сивохо

 

Радник секретаря РНБО з питань реінтеграції і відновлення окупованих територій Донбасу Сергій Сивохо анонсував створення Національної платформи примирення і єдності, щоби почати “пошук діалогу на шляху до миру”.

Про це у четвер, 31 жовтня, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Зокрема, Сивохо наголосив, що “більшість українців хочуть саме цього, але войовнича меншість продовжує диктувати стару набридлу політику”.

“Ось чому ми вже працюємо над створенням Національної платформи примирення і єдності“, – зазначив він і додав, що метою її буде “об’єднання всіх розсудливих сил України для пошуку діалогу на шляху до миру”.

“Мир неминучий. А значить, сильній та незалежній Україні – бути”, – переконаний Сивохо.

Водночас він наголосив, що Зеленський – “президент миру і діалогу”, проте “краще не випробовувати ступінь терпіння президента“.

“Чим більше ми говоримо про свободу, тим більш стаємо залежними”, – прочитав Сивохо з папірця текст виступу.

За його словами, що стати мирною і вільною європейською країною, потрібно об’єднати зусилля, працювати над помилками, припинити говорити мовою ненависті й навішувати ярлики.

“Так, ми різні, ми говоримо різними мовами, дотримуємося різних традицій, шануємо різних героїв, але в цій різноманітності – наша сила. Потрібно знову навчитися слухати й чути одне одного”, – сказав переселенець із Донецька, відомий як шоумен-комік і телеведучий.

“Поставити всіх на місце “сильною рукою” – це найпростіший шлях. Найскладніше – налаштувати серця й голови всіх українців на єдину хвилю заради єдності нашої країни”, – зауважив Сивохо.

Як писала “Новинарня“, нещодавно шоумен-комік Сергій Сивохо став радником секретаря РНБО.

Читайте також:
Секретар РНБО “не бачить” Кривоноса на посаді свого заступника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна