Секретар РНБО “не бачить” Кривоноса на посаді свого заступника

 

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов не бачить Сергія Кривоноса своїм заступником.

Як повідомляє “Новинарня“, про це заступник секретаря РНБОУ Сергій Кривонос розповів в інтерв’ю виданню “Апостроф”.

“Олексій Мячеславович не бачить мене на посаді заступника секретаря РНБОУ. Чому? Не знаю. Але я вдячний, що він чесно мені про це сказав”, – заявив Кривонос, додавши, що самостійно не збирається подавати у відставку.

За словами Кривоноса, його подальшу долю вирішуватиме президент України, оскільки рішення про звільнення заступника секретаря РНБО ухвалює Володимир Зеленський.

Також Сергій Кривонос розповів про заплановану зустріч із президентом.

“Скоро у мене має відбутися зустріч із Володимиром Олександровичем Зеленським, на якій я в нього запитаю, чи потрібен я на цій посаді. Надам йому звіт, що вже зроблено мною та моєю командою, що ми ще плануємо зробити та в які терміни”, – розповів Кривонос.

При цьому призначення радниками секретаря РНБО представників шоубізнесу Сергія Сивохо та Максима Ткаченка Сергій Кривонос коментувати відмовився.

12 березня рішенням президента Петра Порошенка полковник Сергій Кривонос був призначений заступником секретаря РНБОУ. Невдовзі він став також головою Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю (колишня посада Гладковського), а 7 травня очолив міжвідомчу робочу групу з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави.

Перший заступник командувача Сил спецоперацій ЗСУ Сергій Кривонос був кандидатом у президенти від партії “Воїни АТО”.
31 грудня Кривонос пояснив своє рішення піти у президенти тим, що з 2014 року процес будівництва армії значно погіршився. Після зустрічі з Петром Порошенком 6 березня полковник Кривоніс зняв свою кандидатуру з виборів.

У травні 2019 року він отримав звання генерал-майора.

Новий президент Володимир Зеленський залишив Кривоноса на посаді заступника секретаря Радбезу.

У червні Кривонос бідкався, що в президента Зеленського поки що немає часу з ним зустрітися. “Я міг би донести йому і ту ж програму “П’ять кроків” (з реформування оборонної сфери, ухвалену РНБО і затверджену указом президента Петра Порошенка – “Н”), й інші аспекти своєї діяльності. Подивимося: я служу своїй Батьківщині і своєму народу насамперед”, – зазначив Сергій Кривонос.

Читайте також:
Кривонос анонсував прозоріше державне оборонне замовлення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна