Полковник ЗСУ Сергій Кривонос знімає свою кандидатуру з президентських виборів

 

Кандидат у президенти України від партії “Воїни АТО” Сергій Кривонос заявив про зняття своєї кандидатури на виборах, що призначені на 31 березня.

Кривонос на своїй сторінці в Facebook у середу, 6 березня, підкреслив, що виважено оцінює кожен свій крок.

“Поки йде війна і вірогідність відкритої агресії зі сторони нашого головного ворога Російської Федерації є занадто великою, мені прийшлося прийняти зважене та дуже не просте для себе рішення щодо зняття своєї кандидатури з подальшої гонки за пост президента України”, — йдеться в повідомленні.

“Головним мотивом мого походу на пост президента як діючого військового, заступника командувача ССО (Сили спеціальних операцій, — “Н”) ЗС України було те, що я не згоден з тією системою та ситуацією, що сьогодення утворилася в секторі безпеки та оборони України. Я вважав за необхідне говорити про те, що усілякими способами намагались приховати “паркетні генерали”, — зазначив Кривонос.

Нагадаємо, Сергій Кривоніс є безпартійним, але його кандидатура була попередньо погоджена більшістю первинних осередків партії “Воїи АТО”. Заступник голови партії Геннадій Фурсенко зауважив, що Кривоноса також підтримують ветерани Афганської війни та миротворчих операцій.

31 грудня Кривоніс пояснив своє рішення піти у президенти тим, що з 2014 року процес будівництва армії значно погіршився.

Відповідаючи на запитання, чи не суперечить законодавству висунення в президенти чинного військовослужбовця, Кривоніс заявив, що на час виборчої кампанії він перебуває у відпустці.

Відомим полковник Кривоніс став у 2014 році, коли командував українським підрозділом, який обороняв Краматорський аеродром.

“Саме Кривоніс підняв тривогу, коли побачив, що банді Гіркіна дають безперешкодно покинути Слов’янськ. Кривоніс не побоявся конфлікту із очільником АТО Віктором Муженком і вимагав завдати удару по колонах, які рухалися… Як відомо, Гіркіну дозволили вийти. Конфлікт, що виник, важко позначився на подальшій службі Кривоноса, він потрапив у своєрідну немилість. Згодом Кривоніс брав участь в конкурсі Міноборони на посаду очільника ССО, і його підтримала вся спільнота, спеціалісти, але він став лише першим замом”, — нагадував журналіст Брій Бутусов.

Водночас Командування ССО наголосило, що участь у виборчій кампанії полковника Кривоноса ніяк не пов’язана із діяльністю Сил спецоперацій та ЗСУ.

Як інформувала “Новинарня“, міський голова Львова Андрій Садовий 1 березня оголосив, що знімає свою кандидатуру на виборах на користь лідера партії “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка.

Читайте також:
Гнап також готовий знятися з виборів на користь Гриценка, але після з’їзду партії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна