Садовий знявся з виборів на користь Гриценка

уточнено

Кандидат у президенти, міський голова Львова Андрій Садовий відмовився від участі у виборах на користь Анатолія Гриценка.

Про це Садовий сказав на брифінгу в п’ятницю, 1 березня.

“Я прийняв рішення – я відкликаю свою кандидатуру з виборів президента і оголошую про підтримку на виборах на пост президента Анатолія Гриценка”, – сказав він.

За даними джерел “Української правди”, зранку цього дня Садовий зустрічався з політрадою партії “Самопоміч”, яку він очолює, і сказав, що “якщо я зараз цього не зроблю, ми програємо вибори – тоді весь негатив через те, що ми не використали шанс підтримати Гриценка, ляже на нас всіх”.

При цьому видання має інформацію, що минулого тижня на засіданні політради, в яку входять депутати Олег Березюк, Олег Лаврик, Єгор Соболєв, Оксана Сироїд, Роман Семенуха, медіаконсультант Остап Процик та заступник голови Львівської облради Параска Дворянин, всі виступили проти об’єднання з Гриценком, крім Соболєва. Але 1 березня ніхто не суперечив Садовому.

“Поки що ніяких умов не проговорили нормально. Нас турбує, що там Корбан і Бродський, через це ми хочемо впливати на всі ключові призначення, які пропонуватиме Гриценко”, – пояснило джерело в оточенні Садового.

Як відомо, Андрій Садовий вів активну агітаційну кампанію в ЗМІ, в інтернеті, на зовнішніх рекламних носіях, через поширення агітаційних матеріалів на вулицях.

Однак 27 лютого Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка та Центр “Соціальний моніторинг” оприлюднили дані соціологічного дослідження, згідно з яким Андрій Садовий посідає лише сьому місце в рейтингах із 2,9% підтримки серед усіх виборців (4% – серед тих, хто визначився з вибором). Таким чином, лідер “Самопомочі” не має шансів на вихід у другий тур.

У прес-релізі також було зазначено: “50,9% опитаних вважають, що демократична опозиція до нинішньої влади повинна висунути єдиного кандидата на президентські вибори. Найбільш очікуваними претендентами місце такого кандидата є А. Гриценко – 23% та А. Садовий – 14,5%”.
“Якщо відбудеться об’єднання кандидатів в президенти Анатолія Гриценко та Андрія Садового, то Гриценка як єдиного кандидата будуть готові підтримати 15,6%“, – сказано в повідомленні.

Відповідно до закону про вибори, грошова застава повертається суб’єкту її внесення (партії чи кандидату на пост президента України) у разі, якщо відповідного кандидата визнано обраним президентом України або включено до виборчого бюлетеня для повторного голосування. В інших випадках грошова застава не повертається і перераховується до Державного бюджету України.

Читайте також:
Садовий і Гриценко разом повідомлять, як боротимуться за президентство

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна