Партія “Воїни АТО” висунула кандидатом у президенти замкома ССО полковника Кривоноса

 

У четвер, 31 січня, політична партія “Воїни АТО” висунула кандидатом у президенти полковника Сергія Кривоноса, першого заступника командира ССО.

Про це повідомляє Цензор.нет.

Як зазначили під час з’їзду партії, Кривоніс є безпартійним, але його кандидатура була попередньо погоджена більшістю первинних осередків партії.

Заступник голови партії Геннадій Фурсенко зауважив, що Кривоноса також підтримують ветерани Афганської війни та миротворчих операцій.

Кривоніс пояснив своє рішення піти у президенти тим, що з 2014 року процес будівництва армії значно погіршився.

Відповідаючи на запитання, чи не суперечить законодавству висунення в президенти чинного військовослужбовця, Кривоніс заявив, що на час виборчої кампанії він перебуває у відпустці.

Як зазначив журналіст Юрій Бутусов, відомим полковник Кривоніс став у 2014 році, коли командував українським підрозділом, який обороняв Краматорський аеродром.

“Саме Кривоніс підняв тривогу, коли побачив, що банді Гіркіна дають безперешкодно покинути Слов’янськ. Кривоніс не побоявся конфлікту із очільником АТО Віктором Муженком і вимагав завдати удару по колонах, які рухалися… Як відомо, Гіркіну дозволили вийти. Конфлікт, що виник, важко позначився на подальшій службі Кривоноса, він потрапив у своєрідну немилість. Згодом Кривоніс брав участь в конкурсі Міноборони на посаду очільника ССО, і його підтримала вся спільнота, спеціалісти, але він став лише першим замом”, — зазначає Бутусов.

Водночас Командування ССО наголосило, що участь у виборчій кампанії полковника Кривоноса ніяк не пов’язана із діяльністю Сил спецоперацій та ЗСУ.

Читайте також:
Рейтинги грудня: шанс на другий тур мають п’ять кандидатів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна