Командувача Сил підтримки ЗСУ Яковця перемістили на іншу посаду

Указом президента України, за поданням Міністерства оборони, на посаду голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту призначено бригадного генерала Олександра Яковця.

Про це йдеться в повідомленні Міноборони України в пʼятницю, 26 квітня.

Водночас генерал-майор Богдан Бондар, який обіймав цю посаду, буде зарахований у розпорядження Міністра оборони України і виконуватиме обовʼязки з координації діяльності та контролю процесу розбудови фортифікаційних споруд.

Іншим указом президента Яковця звільнено з посади командувача Сил підтримки ЗСУ.

Бригадний генерал Олександр Яковець народився 21 вересня 1972 року в селі Олексіївка Жмеринського району Вінницької області. Закінчив Камʼянець-Подільське вище військово-інженерне командне училище (1993), Національну академію оборони (2005) та Національний університет оборони України (2019).

Службову карʼєру у Збройних Силах України розпочав 1 серпня 1989 року. Обіймав різноманітні командні та штабні посади, включаючи командира інженерно-саперного взводу, командира інженерно-саперного батальйону, заступника командира з озброєння, начальника інженерної служби та інші.

З 2020 до 2024 року був начальником інженерних військ – начальником управління інженерних військ Командування Сил підтримки Збройних Сил України.

З березня 2024 року перебував на посаді командувача Сил підтримки Збройних Сил України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна