“І підтримання дій руху опору”. Порошенко створив міжвідомчу групу на чолі зі спецназівцем Кривоносом

 

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 7 травня 2019 року “Про заходи щодо зміцнення обороноздатності держави”.

“Документ визначає необхідність подальшого удосконалення напрацювання концептуальних підходів зі зміцнення обороноздатності держави в умовах тривалої агресії з боку Російської Федерації.
Згідно [до] указу утворюється міжвідомча робоча група з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави, відповідно до статті 14 Закону України «Про Раду національної безпеки і оборони України»”, – повідомила прес-служба Банкової.

Також Порошенко підписав указ № 201/2019, яким призначив заступника секретаря Радбезу Сергія Кривоноса головою відповідної Міжвідомчої робочої групи та затвердив положення про неї.

Міжвідомчій робочій групі доручено напрацювати пропозиції РНБО щодо удосконалення системи територіальної оборони, підвищення рівня військово-патріотичного виховання молоді, підготовки військового резерву ЗСУ та інших військових формувань, протидії інформаційній агресії проти України та організації й підтримання дій руху опору.

Голова міжвідомчої робочої групи у тримісячний строк має внести в установленому порядку на розгляд Ради нацбезпеки пропозиції щодо комплексних підходів до реалізації визначених напрямів та у шестимісячний строк внести пропозиції щодо врегулювання проблемних питань та вдосконалення актів законодавства.

Група утворюється у складі голови, секретаря та інших членів міжвідомчої робочої групи. До складу  міжвідомчої робочої групи входять також заступники міністрів оборони, внутрішніх справ, закордонних справ, освіти і науки України, молоді та спорту, у справах ветеранів України, інформаційної політики України, голови Служби безпеки України, командувача Національної гвардії України, командувача Сухопутних військ ЗСУ.
До її складу також можуть бути включені за згодою представники Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, адміністрації президента України, Національного інституту стратегічних досліджень.

Читайте також:
Порошенко призначив на посаду Гладковського спецназівця Кривоноса

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна