Порошенко призначив на посаду Гладковського спецназівця Кривоноса

 

Президент Петро Порошенко призначив заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони України полковника Сергія Кривоноса головою Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Відповідний указ № 114/2019 “Про зміну у персональному складі Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю” розміщений на сайті президента, він датований 9 квітня.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як інформувала “Новинарня“, 4 березня з посади першого заступника секретаря Радбезу, у контексті скандалу навколо зловживань в “Укроборонпромі”, був звільнений багаторічний партнер Порошенка в бізнесі Олег Гладковський. Він також втратив посаду голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

12 березня 2019 року рішенням президента полковник Сергій Кривонос був призначений заступником секретаря РНБОУ.

Тоді він заявив:

“ТІ ПІДЛІ ЩУРИ, ЯКІ НАМАГАЛИСЯ, АБО НАМАГАЮТЬСЯ РОЗКРАСТИ АРМІЮ, ВПЕВНЕНИЙ БУДУТЬ ПОКАРАНІ”.

Перший заступник командувача а Сил спецоперацій ЗСУ Сергій Кривонос був кандидатом у президенти від партії “Воїни АТО”. 31 грудня Кривонос пояснив своє рішення піти у президенти тим, що з 2014 року процес будівництва армії значно погіршився.

Після зустрічі з Петром Порошенком 6 березня полковник Кривоніс зняв свою кандидатуру з виборів. Як результат, ЗМІ повідомляли про ймовірне призначення Кривоноса на посаду в державній службі.

Сергію Кривоносу 48 років, він із Кременчука.
Колишній командир групи спецпризначення, командир 8-го хмельницького полку спецпризначення (двічі виводив полк у найкращі частини ЗСУ за підсумками року). Перебував на керівних посадах в командуванні сухопутних та аеромобільних військ.
Офіцер Кривоніс уславився влітку 2014 року, коли особисто командував обороною Краматорського аеродрому, що позначилася значними втратами в стані агресора.
7 жовтня 2014-го Кривонос був призначений начальником Управління спеціальних операцій Генерального штабу. Полковник Кривонос і його команда розробили стратегію побудови українських Сил спеціальних операцій у співробітництві з представниками НАТО. Кривонос претендував на посаду командувача новоствореного роду військ – Сили спецоперацій. Однак ССО очолив Ігор Луньов. А Кривонос 5 січня 2016 року наказом міністра оборони України був призначений першим заступником командувача Сил спеціальних операцій ЗС України.

8 вересня 2014 року нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня. “Народний герой України” (недержавна нагорода, липень 2015 р.).

Читайте також:
Звернення “Нацкорпусу” на Банковій прийняв спецназівець Кривонос

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна