Син заступника секретаря РНБО причетний до оборонних “схем” , – ЗМІ

 

Син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито був учасником схем із розкрадання в оборонному комплексі.

Про це заявляє “Bihus.info”.

За інформацією журналістів, Гладковський-молодший разом із партнерами організував у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки.

При цьому, державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну “Укроборонпром” нібито знало про шахрайські оборудки.

Бізнесом на державних закупівлях, крім вже згаданого Ігоря Гладковського, займався також його друг Віталій Жуков. Він працював в “Укроборонпромі”, звідки звільнився у 2014 році, перейшовши у приватний сектор.

Третій організатор схеми – Андрій Рогоза. Його автори розслідування називають “спеціалістом з контрабанди”, стверджуючи, що чоловік “ще до народження тріо з Жуковим і Гладковським, заробляв на сумнівних оборонних контрактах”.

Як свідчить листування, Гладковський-молодший займався вирішенням питання найвищого рівня, узгоджуючи договори, зокрема, через свого батька. Жуков і Рогоза займались “поточною чорною роботою” – безпосередньою організацією поставок, домовленостями із постачальниками і переказом коштів.

Загалом журналісти встановили щонайменше 250 мільйонів гривень, зароблених через три основні фірми-прокладки. Такою фірмою виступала навіть “Кузня на Рибальському”, що тоді належала президенту Порошенку.

Водночас, у листуваннях Рогоза згадує 500 мільйонів, тож розслідувачі припускають, що заробіток від схеми був значно більшим. Документи із заводів свідчать, що деякі деталі, поставлені фірмами Гладковського-Жукова-Рогози, були поганої якості і не відповідали вимогам.

У 2016 році бізнесмени, ймовірно, перепродавали запчастини, які вже належали українській армії і мали бути утилізовані.

Читайте також:
ГПУ заявила про викриття хабарництва за участі чиновників МОУ і “Військторгсервісу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна