ГПУ заявила про викриття хабарництва за участі чиновників МОУ і “Військторгсервісу”

 

Військова прокуратура Дарницького гарнізону в Києві, ДБР і управління “К” СБУ викрили та затримали двох громадян України, які отримали 30 тисяч доларів США від підприємців для передачі службовим особам Міністерства оборони та представникам концерну “Військторгсервіс” “за вчинення останніми дій з використанням службового становища”.
Про це 8 лютого повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Зазначається, що затримання відбулося в четвер, 7 лютого.

Хабар призначався за за переукладення договорів оренди на 50 торгових місць по вул. Рожевій у місті Одеса, відмови від позовних заяв щодо звільнення підприємцями займаних торгових площ, а також подальше не перешкоджання їхній підприємницькій діяльності.

“Установлено, що 20.12.2018, перебуваючи у м. Києві, під час особистої зустрічі з представниками підприємців, підозрюваний отримав частину неправомірної вигоди у розмірі 1 тис. доларів США для передачі службовим особам МОУ та концерну «Військторгсервіс».
07.02.2019, після передачі йому та через посередника решти обумовленої суми у розмірі 29 тис. доларів США та загалом у сумі 30 тис. доларів США, обох підозрюваних затримано”, – інформує прес-служба ГПУ.

Затриманим готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Після оприлюднення цієї інформації прес-служба військової прокуратури Центрального регіону поширила повідомлення: “У зв’язку із численними зверненнями громадських організацій та засобів масової інформації про наявність доказів причетності посадових осіб Міністерства оборони України та концерну «Військторгсервіс» до вказаного злочину додатково інформуємо: за останню добу проведено значну кількість слідчих (розшукових) та процесуальних дій, спрямованих на встановлення зв’язку посадовців Міністерства оборони України до одержання неправомірної вигоди в розмірі 30 000 доларів США за прийняття вищевказаних рішень. За результатами проведених заходів причетність посадовців оборонного відомства до злочинних дій цивільних осіб на даний час не встановлено”.

Читайте також:
Правоохоронці викрили на хабарі директора держпідприємства Міноборони

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна