Правоохоронці викрили на хабарі директора держпідприємства Міноборони

 

У середу, 12 грудня, правоохоронці на Київщині затримали директора державного підприємства Міністерства оборони, який упродовж листопада — грудня 2018 року вимагав хабар від громадянина України за “убереження” його від призову на військову службу в умовах воєнного стану.

Як повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України, посадовець оцінив свої “послуги” у 2000 доларів США.

За словами зловмисника, він міг “використати свої дружні відносини із службовими особами посадовими особами Києво-Святошинського районного військового комісаріату”. При цьому, у випадку відмови, він залякував вказаного громадянина невідкладним призовом його на військову службу.

Затримання відбулося безпосередньо під час передачі підозрюваному неправомірної вигоди у розмірі 2000 доларів США, що задокументовано під час негласних слідчих (розшукових) дій.

Грошові кошти в затриманого вилучені.

Зараз проводяться слідчі та інші процесуальні дії, готують повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом), клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Затримання здійснили працівники військової прокуратури Центрального регіону України за оперативного супроводження співробітників Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно із слідчими Київського територіального управління Державного бюро розслідувань.

Читайте також:
На Одещині військового комісара затримали під час отримання хабара

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна