Парламент ухвалив закон щодо Сил спецоперацій ЗСУ

 

Сьогодні, 7 липня, Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо Сил спеціальних операцій Збройних Сил України» (№4795). “За основу та в цілому” проголосували 249 народних депутатів.

Цим законодавчим актом визначено правовий статус та застосування ССО “виконувати завдання спеціальних операцій щодо утворення сприятливих умов для успішного проведення воєнно-політичних, економічних та інших заходів, які здійснюються керівництвом держави для запобігання і стримування воєнного конфлікту, сприяння виконанню завдань угрупованнями військ (сил) в операціях, а також виконання інших спеціальних завдань в інтересах національної безпеки у сфері оборони держави”.

Також закон визначає “спеціальну операцію” і “спеціальну розвідку”.

Законом зокрема передбачено, що “відомості про особовий склад Сил спеціальних операцій ЗСУ, а також про осіб, які співробітничають або раніше співробітничали на конфіденційній основі із Силами спеціальних операцій ЗСУ, становлять державну таємницю і підлягають захисту відповідно до Закону України “Про державну таємницю”.

Зміни внесено до законів “Про Збройні Сили України”, “Про оборону України”, “Про боротьбу з тероризмом”, “Про порядок направлення підрозділів Збройних Сил України до інших держав”, “Про розвідувальні органи України”, “Про військово-цивільні адміністрації”, “Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів”, “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”.

Читайте також:
Парламент ввів у закон ВДВ і Сили спецоперацій

Новостворені Сили спецоперацій ЗСУ кличуть до своїх лав

НАТО допоможе Україні створити Сили спецоперацій і відновити флот

Сили спецоперацій затримали сепаратиста, причетного до загибелі 10 бійців ЗСУ ще 2014 року

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна