За зняття з виборів полковнику Кривоносу пообіцяли державну посаду, – ЗМІ

 

Перший заступник командувача Сил спеціальних операцій полковник Сергій Кривонос, який 6 березня оголосив про зняття своєї кандидатури з президентських виборів, імовірно отримає за це нову посаду.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

“За даними “Цензор.нет”, найближчим часом надійде рішення про призначення Кривоноса на високий державний пост”, – написав він у “Фейсбуці”.

За його даними, напередодні ввечері полковник Кривонос провів зустріч з президентом Петром Порошенком з ініціативи глави держави.

“Після цього Кривонос вийшов зі зв’язку, зі своїми помічниками не спілкувався. Сьогодні вранці виклав пост в “Фейсбуці”, телефони відключив. О 12-й годині зробив дзвінок своїм друзям і сказав, що з ним все в порядку, він живий і здоровий, і що просить скасувати заплановану зустріч з виборцями в Кропивницькому. Після чого знову вийшов зі зв’язку”, – пише журналіст.

“Думаю, Петро Порошенко зробив дуже сильний хід, оскільки висунення Кривоноса та його активна критична позиція могли б серйозно підірвати підтримку Головнокомандувача в армії. Кровоноса в армії по-справжньому поважають, і його слово дуже вагомо. Тепер ця загроза усунута”, – зазначив Бутусов.

Він висловив сподівання, що “за зняття” Кривоносу пообіцяли масштабний проект у владі.

Нагадаємо, Сергій Кривоніс є безпартійним, але його кандидатура була попередньо погоджена більшістю первинних осередків партії “Воїи АТО”. Заступник голови партії Геннадій Фурсенко зауважив, що Кривоноса також підтримують ветерани Афганської війни та миротворчих операцій.
31 грудня Кривоніс пояснив своє рішення піти у президенти тим, що з 2014 року процес будівництва армії значно погіршився.

Відповідаючи на запитання, чи не суперечить законодавству висунення в президенти чинного військовослужбовця, Кривоніс заявив, що на час виборчої кампанії він перебуває у відпустці.

Відомим полковник Кривоніс став у 2014 році, коли командував українським підрозділом, який обороняв Краматорський аеродром.

“Саме Кривоніс підняв тривогу, коли побачив, що банді Гіркіна дають безперешкодно покинути Слов’янськ. Кривоніс не побоявся конфлікту із очільником АТО Віктором Муженком і вимагав завдати удару по колонах, які рухалися… Як відомо, Гіркіну дозволили вийти. Конфлікт, що виник, важко позначився на подальшій службі Кривоноса, він потрапив у своєрідну немилість. Згодом Кривоніс брав участь в конкурсі Міноборони на посаду очільника ССО, і його підтримала вся спільнота, спеціалісти, але він став лише першим замом”, — нагадував журналіст Брій Бутусов.

Водночас Командування ССО наголосило, що участь у виборчій кампанії полковника Кривоноса ніяк не пов’язана із діяльністю Сил спецоперацій та ЗСУ.

Як інформувала “Новинарня“, міський голова Львова Андрій Садовий 1 березня оголосив, що знімає свою кандидатуру на виборах на користь лідера партії “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка.

Читайте також:
Гнап також готовий знятися з виборів на користь Гриценка, але після з’їзду партії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна