“Підлі щури будуть покарані”. Полковник Кривонос із ССО став заступником секретаря Радбезу. ДОПОВНЕНО

оновлено

Полковник Сергій Кривонос призначений заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Про те, що президент Петро Порошенко цього дня ухвалив кадрове рішення щодо призначення Кривоноса на державну посаду, в коментарі “Новинарніпідтвердив радник президента Юрій Бірюков.

Згодом про призначення оголосив сам президент. Текст указу вже оприлюднено.

“Підписав указ про призначення полковника Сергія Кривоноса заступником секретаря РНБО… У РНБОУ полковник Кривонос опікуватиметься питаннями переозброєння ЗСУ та інших військових формувань, питаннями військово-технічного співробітництва і питаннями взаємодії з НАТО.
Глибоко переконаний, що професійний військовий з великим бойовим досвідом, бездоганною репутацією – це прекрасна кандидатура, щоб очолити цей важливий напрямок”, – заявив Порошенко на ФБ-сторінці.

“Мужність і військові здібності, проявлені полковником Кривоносом при обороні вкрай важливого для нас Краматорського аеропорту у 2014 році, говорять самі за себе”, – цитує президента його прес-служба.

“Дуже важлива ваша характеристика – це ваша абсолютна нетерпимість до корупції. І це моє президентське доручення – нульова толерантність до корупції, щоб ми рішучими діями захистили армію, захистили оборонний комплекс від будь-яких нападів, або недовіри. Ми маємо зміцнити довіру суспільства  і міжнародних партнерів до оборонного комплексу”, – підкреслив Президент під час зустрічі з полковником Сергієм Кривоносом, у якій брав участь секретар РНБО Олександр Турчинов.

“Це демонстрація нового типу українського військового… Ви не з чужих слів знаєте ситуацію на фронті і життя солдата, які вимоги є до військової техніки, наших новітніх розробок”, – наголосив Порошенко.

Сергій Кривонос подякував президентові за довіру та запевнив в своїй рішучості протидіяти корупції в оборонному секторі.

“Я дякую за можливість продовжити шлях воїна. Завдяки вашій підтримці, підтримці уряду та наших іноземних партнерів в максимально короткі терміни провести комплекс заходів, які зміцнять довіру наших друзів і нашого народу до оборонної промисловості і докладу максимум зусиль, щоб унеможливити прояви корупції, мародерства в армії.

Ті підлі щури, які намагалися, або намагаються розкрасти армію, впевнений будуть покарані”,

– наголосив новопризначений заступник секретаря РНБОУ, якого цитує прес-служба президента.

Сергій Кривонос, Олександрт Турчинов і Петро Порошенко Сергій Кривонос РНБО Сергій Кривонос
<
>
Сергій Кривонос. Фото: прес-служба президента

Як інформувала “Новинарня“, 4 березня з посади першого заступника секретаря Радбезу, у контексті скандалу навколо зловживань в “Укроборонпромі”, був звільнений багаторічний партнер Порошенка в бізнесі Олег Гладковський.

Перший заступник командувача а Сил спецоперацій ЗСУ Сергій Кривонос був кандидатом у президенти від партії “Воїни АТО”. 31 грудня Кривонос пояснив своє рішення піти у президенти тим, що з 2014 року процес будівництва армії значно погіршився.
Після зустрічі з Петром Порошенком 6 березня полковник Кривоніс зняв свою кандидатуру з виборів. Як результат, ЗМІ повідомляли про ймовірне призначення Кривоноса на посаду в державній службі.

Сергію Кривоносу 48 років, він із Кременчука.
Колишній командир групи спецпризначення, командир 8-го хмельницького полку спецпризначення (двічі виводив полк у найкращі частини ЗСУ за підсумками року). Перебував на керівних посадах в командуванні сухопутних та аеромобільних військ.

Офіцер Кривоніс уславився влітку 2014 року, коли особисто командував обороною Краматорського аеродрому, що позначилася значними втратами в стані агресора.

7 жовтня 2014-го Кривонос був призначений начальником Управління спеціальних операцій Генерального штабу. Полковник Кривонос і його команда розробили стратегію побудови українських Сил спеціальних операцій у співробітництві з представниками НАТО. Кривонос претендував на посаду командувача новоствореного роду військ – Сили спецоперацій. Однак ССО очолив Ігор Луньов. А Кривонос 5 січня 2016 року наказом міністра оборони України був призначений першим заступником командувача Сил спеціальних операцій ЗС України.

“Саме Кривонос підняв тривогу, коли побачив, що банді Гіркіна дають безперешкодно покинути Слов’янськ. Кривонос не побоявся конфлікту із очільником АТО Віктором Муженком і вимагав завдати удару по колонах, які рухалися… Як відомо, Гіркіну дозволили вийти. Конфлікт, що виник, важко позначився на подальшій службі Кривоноса, він потрапив у своєрідну немилість. Згодом Кривоніс брав участь в конкурсі Міноборони на посаду очільника ССО, і його підтримала вся спільнота, спеціалісти, але він став лише першим замом”, — писав журналіст Юрій Бутусов.

8 вересня 2014 року нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

“Народний герой України” (недержавна нагорода, липень 2015 р.).

Читайте також:
За зняття з виборів полковнику Кривоносу пообіцяли державну посаду, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна