“Нацкорпус” зірвав презентацію “платформи примирення” від Сивохо. ВІДЕО

доповнено

Радник секретаря Ради нацбезпеки Сергій Сивохо не зміг презентувати “Національну платформу примирення та єднання” через протидію активістів “Національного корпусу” та ветеранів АТО.

Про це в четвер, 12 березня, повідомляє “ВВС News Україна”.

Захід мав відбутися в приміщенні КВЦ “Парковий” у Києві. “Платформа примирення”, яка, за задумом влади, покликана шукати порозуміння з мешканцями окупованих районів Донбасу, початково анонсувалася на 19 лютого, але тоді була перенесена через ескалацію на фронті.

Цього раду захід не відбувся через протидію правих активістів і учасників бойових дій. Прийшовши до “Паркового”, вони почали закидати раднику секретаря РНБО, що він говорить про внутрішній конфлікт, а не війну проти Росії.

Словесні перепалки переросли в сутички і штовханину.

Фото: Віталій Овчаренко у ФБ

Сергія Сивохо вивели з приміщення, де мала відбутись презентація.

“Новое время” інформує, що “представники організації Національний корпус” ще й вдарили у спину заступника секретаря РНБО, назвавши його “зрадником”.

На поширених відео можна побачити, як Сивохо під час суперечки каже, що це “багатошаровий” конфлікт, після цього виходить із натовпу, його штовхають, і він падає на коліна. Підвестися йому допомогли помічники.

“Співробітники поліції не змогли зупинити дії “Нацкорпусу”, – повідомляють журналісти.

Видання “Лівий берег” зазначає, що перед початком сутичок Сивохо таки презентував “платформу”.

“Це не організація, це не фонд. Це центр, який об’єднує державні і громадські ініціативи”, – сказав Сивохо.

За його словами, “платформа” називається національною, оскільки в Україні багато проблем. Серед них Сивохо назвав “бурштинову республіку на Волині, гранітну республіку в Житомирській області, проблеми на Закарпатті”.

“За шість років через війну було вбито понад 13 тисяч українців. Контрабанда, корупція, свавілля навколо лінії розмежування. Пріоритет державної політики президента – мир в Україні. Ми готові разом розробити дієву політику для реінтеграції Донбасу”, – цитує Сивохо “ЛБ”.

“Донбас, який усі любили і яким гордилися. Донбас дивував і медичними досягненнями, і будівництвом нових стадіонів. Саме такий Донбас ми хочемо повернути, а разом ми можемо це зробити”, – заявив Сергій Сивохо, відомий як гравець команди КВН із Донецька.

Відео:

Партія “Національний корпус” підтвердила участь у спротиві “Національній платформі” Сивохо в заяві про “пікетування” комплексу “Парковий”.

“Ми вважаємо категорично неприпустимим проведення подібних заходів. Сивохо – сепаратист і ватник, який називає агресію Росії “внутрішньоукраїнським конфліктом”. Організовуючи подібні “платформи миру”, він лише розповсюджує кремлівську пропаганду і зіштовхує українців лобами.
На Україну напала Росія, а не Донбас. Нам нема чого ділити з жителями Донбасу, ми – один народ. Наш ворог – Путін.
Сивохо не має права очолювати діалог між українцями. На чолі платформи з діалогу може стояти тільки ветеран з Донбасу, який захищав свою Батьківщину!” – ідеться в повідомленні на партійному сайті “НК”.

Читайте також:
“Мир Донбасу”: Зеленський ініціює громадську діалогову платформу з ОРДЛО і переселенцями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна