Сивохо анонсує створення платформи “примирення і єдності” Києва з ОРДЛО

 

Радник секретаря Ради національної безпеки та оборони Сергій Сивохо анонсував запуск платформи “Національної платформи примирення і єдності”, мета якої “наводити мости” між вільною і окупованою територіями України.

Про це Сивохо написав у понеділок, 17 грудня,  у фесбуці.

“Будь-який мирний процес починається з діалогу. Ми допоможемо людям по обидва боки лінії зіткнення слухати і чути. Вже багато зроблено. Але ще більше роботи попереду. 19 лютого – старт Національної платформи примирення і єдності. Наше завдання – “наводити мости“, – написав Сивохо у фейсбуці.

Він прикріпив до свого допису відеоролик, в якому заявив, що “завдання визначені” і починається робота.

Як відомо, єдині переговори, які офіційний Київ веде з представниками незаконних збройних угруповань окупованого Донбасу, підтримуваних Кремлем, відбуваються винятково в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Як інформувала “Новинарня“, під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції  Володимир Зеленський заявив, що безпекову ситуацію на Донбасі в разі підготовки до місцевих виборів можуть контролювати спільні патрулі українських представників, представників тимчасово окупованих територій та ОБСЄ.

Також президент заявив, що українська влада ініціює створення громадської діалогової платформи “Мир Донбасу”, до якої мають бути залучені як мешканці тимчасово окупованих територій ОРДЛО, так і  внутрішні переселенці.

Читайте також:
“Церква, що присутня по усіх боках конфлікту”: Сивохо назвав медіатора для врегулювання на Донбасі

Я хотів би, щоби КПВВ не стало взагалі, – Сивохо про лінію розмежування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна