“Церква, що присутня по усіх боках конфлікту”: Сивохо назвав медіатора для врегулювання на Донбасі

 

Церква може допомогти у врегулюванні конфлікту на Донбасі, переконаний радник секретаря РНБО Сергій Сивохо.

Про це Сивохо сказав в ефірі одного з телеканалів, повідомляє сайт “Новости Донбасса”.

“Церква, природно, як соціальний інститут, який присутній по всі сторони конфлікту, має свій голос і завжди була помічницею і відрізнялася благодійністю, миротворчістю. Наприклад, Святогірський монастир (так званої УПЦ МП, – “Н”) в найважчі часи брав тисячі біженців. Церква може виступити посередником у розв’язанні конфлікту”, – сказав Сивохо.

На думку радника секретаря РНБО, для досягнення миру на Донбасі необхідне “мовчання з боку тих, хто розпалював війну”, і виконання всіх досягнутих домовленостей щодо врегулювання конфлікту.

Нагадаємо, нещодавно радник секретаря РНБО з питань реінтеграції і відновлення окупованих територій Донбасу Сергій Сивохо анонсував створення Національної платформи примирення і єдності, щоби почати “пошук діалогу на шляху до миру”. Він наголосив, що “більшість українців хочуть саме цього, але войовнича меншість продовжує диктувати стару набридлу політику”.

Читайте також:
Я хотів би, щоби КПВВ не стало взагалі, – Сивохо про лінію розмежування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна