Сивохо переніс презентацію своєї “Платформи примирення” через бої під Золотим

 

Команда радника секретаря РНБО Сергія Сивохо скасувала презентацію так званої “Національної платформи примирення та єдності” за участю представників ОРДЛО, яка була запланована в Києві на 19 лютого.

Захід мав відбутися в приміщенні First Conference Hall на Володимирській, але його перенесли у зв’язку із загостренням на фронті. Про це “Новинарні” повідомили в пресслужбі у відповідь на спробу акредитуватися на презентацію відповідно до поширеного раніше анонсу.

 

У команді Сивохо побоюються “провокацій” та вказують на те, що захід не скасовано, а перенесено, орієнтовно на тиждень.

У пресслужбі порадили стежити за повідомленнями на ФБ-сторінці Сергія Сивохо.

Сам радник секретаря Радбезу написав у соцмережі: “Цинічна провокація, щоб зірвати мирні ініціативи. Нема інших слів для того, щоб описати те, що сталося сьогодні в районі Золотого.
Це було нелегко – ми сумнівалися і зважували «за й проти», але в підсумку, вирішили перенести презентацію Національної платформи примирення і єдності”.

“Ще раз: чи не скасувати, а ПЕРЕНЕСТИ! Продовжуємо працювати і налагоджувати діалог між простими людьми. Непублічно. Системно. Безперервно”, – додав Сивохо.

Читайте також:
“Мир Донбасу”: Зеленський ініціює громадську діалогову платформу з ОРДЛО і переселенцями

“Стріляють з-за житлових будинків”: у мережі з’явилося відео бою на Луганщині

“Курс на завершення війни залишається незмінним”:
Зеленський відреагував на наступ РФ під Золотим

Як інформувала “Новинарня“, вранці 18 лютого російські окупаційні війська почали наступ на ділянці розведення сил у районі Зологото на Луганщині зі застосуванням важкої артилерії та штурмової групи.

Першим про наступ росіян, що почався з п’ятої години, повідомив журналіст Юрій Бутусов – усупереч штабу ООС, який о 7:00 заявляв, що з початку доби 18 лютого окупанти не проявляли вогневої активності.

Згодом штаб ООС заявив про намагання окупантів прорвати лінію розмежування та втрати з боку Об’єднаних сил. Із повідомлення ОС прибрали згадки про відсутність втрат і обстрілів станом на 7:00.

Начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак підтвердив інформацію про застосування противником штурмових груп і артилерії 152-го калібру, починаючи з 5-ї години.
За його уточненими даними, внаслідок атаки росіян загинув один український військовий, ще п’ятеро – зазнали поранень та ушкоджень (три – поранені, два – контужені).
При цьому НГШ назвав втрати противника – чотири “двохсотих”, шість поранених.
Різні джерела інформують, що 72 омбр унаслідок наступу окупантів втратила один чи два опорні пункти під Золотим.
Генерал Хомчак на брифінгу підтвердив, що військові ЗСУ відійшли з одного спостережника, але заперечив втрату позицій.
Він назвав основну версію атаки противника – захопити опорники ОС у 5-ту річницю виходу Дебальцевого. З його слів, на початку атаки ворог знищив камеру відеоспостереження ОБСЄ, що стояла на спостережнику.

Згодом стало відомо, що масований бій точився навколо позиції “Баня”, зайнятої 72-ю бригадою в “сірій зоні” минулого року.

Читайте також:
Атакою на Золоте Путін показав, хто насправді контролює ситуацію в ОРДЛО, – Казанський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна