Позицію “Баня” в сірій зоні ЗСУ взяли недавно, тепер відійшли: волонтер про причини і результати бою

 

Андрій Римарук
працівник Благодійного Фонду “Повернись живим”, учасник бойових дій, колишній розвідник 53-ї окремої механізованої бригади ЗСУ

(FB)

Всі видихнули від ранкового хайпу? Кількість заробленого профіту нормальний?

А тепер коротко і по суті, але для початку нам прийдеться зазирнути в минуле, щоб досконально розібратись, що сьогодні трапилось і чому росіяни нагло пішли в атаку.

Спостережний пост “Баня”. 

На початку січня всі пам’ятають чергове загострення, втрати і кількість поранених навколо зони розведення “Золоте”.

Насправді в декількох кілометрах північніше, наші хлопці наважились зайняти невеличку ділянку в сірій зоні.

Звісно, ворог на це не міг закрити очі і намагався любими методами не дозволити цього, але ЗСУ кращі, досягли своєї мети, назвавши нову позицію – “Баня”!

Так, цей клаптик землі для нас був досить важливий, тому що до цього ми не бачили позиції ворога і звідки від веде регулярний вогонь в нашому напрямку. З моменту закріплення, росіяни вже не так часто стріляли, а всі їх намагання швидко подавлялись.

Саме цей спостережник став кісткою в горлі росіян, які певно довгий час готувались ним заволодіти, що й сталось сьогодні зранку.

Після інтенсивної артпідготовки, вже під час якої в нас були поранені, ворог двома групами, приблизно по 10 чоловік почав штурмувати “Баню”. Було прийнято рішення нанести удар у відповідь.

З нашого боку летіло все можна і недозволено. Хлопці вимушені були покинути позицію, тому викликали вогонь на себе і по позиціях ворога, відстань до яких всього 150-200 метрів (про радіус розльоту осколків 152 мм погугліть).

Наваляли у відповідь знатно, був запрошений режим припинення вогню. На жаль, один боєць загинув, його не встигли витягнути з полю бою.

Зараз на ділянці повна тиша і працюють представники СЦКК.

Якщо все буде добре, на завтра намічений обмін загиблими. Звертаю увагу, що ворог поніс більші втрати, завдяки оперативним рішенням і тій кількості снарядів, яка полетіла в бік ворога.

Короткий підсумок – не розводьте хайп, не критикуйте і не заважайте військовим шостий рік поспіль робити свою справу. Допомагайте армії і буде вам добро.

Доповідь закінчив.
Римарук

Читайте також:
“Понад 200 мін, 56 танкових снарядів”: ОСи порахували число пострілів на Луганщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна