Стас Асєєв: Падіння Сивохо – це поштовх національного болю, а не рука “азовця”

 

Колишній політв’язень окупантів Донецька Станіслав Асєєв вважає справедливою різку реакцію українських активістів на спроби Сергія Сивохо провести так звану “Національну платформу миру і єднання” з представниками ОРДЛО.

Про це Асєєв написав у соцмережі 12 березня після інциденту з Сивохо, коли того штовхали активісти “Нацкорпусу” й ветерани АТО, й організатор “платформи” впав.

“Сьогоднішнє падіння пана Сивохо – це поштовх національного болю, а не просто рука “азовця”. Бо неможливий “діалог зі студентами”, допоки паралельно є “Ізоляція” (тюрма ФСБ в Донецьку – “Н”), де в цей час можуть гвалтувати наших жінок. Це абсурд – простягати руку німцям при працюючому Освенцимі”, – заявив Асєєв.

“І справа тут не у прізвищах (Сивохо, Порошенко, Зеленський etc) – це просто абсурд. За будь-яким ім’ям”, – додав журналіст і блогер.

Читайте також:
Поліція відпустила майже всіх затриманих під час конфлікту з Сивохо

Мир настане, незважаючи на набридлу політику войовничої меншості, – Сивохо

Як інформувала “Новинарня“, радник секретаря Ради нацбезпеки Сергій Сивохо не зміг презентувати “Національну платформу примирення та єднання” 12 березня в київському КВЦ “Парковий” через протидію активістів “Національного корпусу” та ветеранів АТО. У приміщенні сталася штовханина, після того як Сивохо назвав війну на Донбасі “багатошаровим внутрішнім конфліктом”.

Раніше президент Володимир Зеленський на Мюнхенській конференції анонсував громадську діалогову платформу з ОРДЛО.

Донецький журналіст і блогер Станіслав Асєєв, який писав до київських ЗМІ з Донецька під псевдонімом Станіслав Васін, зник на початку червня 2017 року на окупованій території ОРДО. Пізніше з’ясувалося, що він затриманий бойовиками “ДНР” та обвинувачений у шпигунстві. Він тривалий час провів у тюрмі “Ізоляція” в Донецьку та піддавався тортурам.
На початку липня 2018 року Стас оголошував голодування.
Згодом російський пропагандистський телеканал зняв відео, на якому Асєєв визнавав, нібито він шпигував на Головне управління розвідки України. Зі слів Стаса, він зробив ці заяви під тиском.
Стас Асєєв був звільнений з ув’язнення і приїхав до Києва в рамках обміну з ОРДЛО 29 грудня 2019 року.
Він вважає, що на території ОРДЛО “вже нема чого реінтегрувати” до України.

Читайте також:
Стас Асєєв особисто зняв банер #FreeAseyev із балкона редакції “Тижня” в Києві

Данілов: Сивохо ніколи не уповноважували офіційно представляти РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна