Бойовики “ДНР” вибили із заручника Асєєва зізнання у шпигунстві

 

Бойовики “ДНР” примусили українського заручника, журналіста Станіслава Асєєва зізнатися у шпигунстві та показали це на одному з російських телеканалів.

Асєєв став учасником програми “Сладков+” на каналі “Росія 24”. Як пояснив її ведучий Олександр Сладков, він спеціально приїхав для інтерв’ю з журналістом на Донбас.

“Стаття, за якою мене обвинувачують за законодавством “ДНР” – “шпигунство”, то в цьому випадку так, ці звинувачення я визнаю, я їх не заперечую і цілком відкрито кажу, що дійсно я працював на Головне управління розвідки України”, – сказав Асєєв в інтерв’ю.

Однокурсник Асєєва, колишній народний депутат України Єгор Фірсов вважає, що такі свідчення зі Стаса “вибили”.

“Сталося те, про що я неодноразово попереджав. Бойовики вибили в Стаса визнання у шпигунстві і співпраці із розвідкою. Йому присвятили цілу передачу на каналі “Росія 24”, – написав він у “Фейсбуці”.

“Там є весь набір фейків і штампів – і щоденники, і шпигунство, і участь в батальйоні, і київські куратори. Таке враження, що Стаса змусили визнаватися в усьому, що тільки можна собі уявити”, – вважає Фірсов.

Він звернув увагу на поведінку Асєєва під час інтерв’ю – тремтячий голос і руки, які вже за звичкою тримаються, як у наручниках.

“Постановочні кадри, де він їсть, а на столі пляшка боржомі і пляшечки з ліками”, – додає екс-депутат.

Єгор Фірсов припустив, що на цьому окупанти не зупиняться і покажуть ще прес-конференції та інші заходи, на яких будуть переконувати, що Асєєв – шпигун.

“Сподіваюся, що ніхто не сприйме цей фейк всерйоз, оскільки це очевидна, і як я писав раніше, спланована постановка”, – резюмував він.

Як повідомляла “Новинарня“, донецький журналіст і блогер Станіслав Асєєв (1.10.1989 р.н.), який писав до київських ЗМІ під псевдонімом Станіслав Васін, зник на початку червня 2017 року на окупованій території.
Пізніше з’ясувалося, що він затриманий бойовиками “ДНР” та обвинувачений у шпигунстві.
Асєєв сподівався на звільнення через обмін, однак бойовики не включили його до списків для обміну, що відбувся 27 грудня.

На початку липня стало відомо, що Стас оголосив голодування.

Читайте також:
У Конгресі США закликали “ДНР” звільнити журналіста Асєєва:
“ситуація стає жахливою”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна