Арештований бойовиками “ДНР” блогер Асєєв: Надія – лише на обмін

 

Донецький блогер і журналіст Станіслав Асєєв (псевдо – Васін), незаконно затриманий бойовиками у Донецьку, через адвоката передав матері записку, в якій написав, що сподівається звільнитися через обмін заручниками.
Про це повідомив у “Фейбуці” екс-депутат ВР Єгор Фірсов.

За словами Фірсова, в ув’язненні Асєєв багато читає, займається спортом і пише книжку.

“Все нормально – психологічно не розкисаю. Займаюся спортом, навіть бігаю на прогулянках. Місця мало, але я беру часом. Намагаюся уявити собі набережну і згадати колишній маршрут. Взагалі, спогади тут – окремий вид діяльності”, – цитує Фірсов слова Асєєва.

Як переказує Фірсов, усі надії Стаса пов’язані тільки з обміном полоненими.

“Ні на правосуддя, ні на звільнення – шансів, як він вважає, немає”, – написав Фірсов.

Читайте також:
Бойовики “ДНР” не допускають родичів до ув’язненого журналіста Асєєва

Як інформувала “Новинарня“, представники ОРДО підтвердили факт утримання журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) та наявність його імені у списках на обмін.

Журналіст і блогер на псевдо Станіслав Васін (справжнє прізвище – Асєєв, 1 жовтня 1989 р.н.), перебуваючи в окупованому Донецьку, регулярно писав матеріали про Донбас для українських ЗМІ, був активним у соцмережах.

Про те, що Стас зник 2 червня, а в його будинку відбувся обшук, першим у ФБ повідомив екс-нардеп Єгор Фірсов.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.