Стас Асєєв особисто зняв банер #FreeAseyev із балкона редакції “Тижня” в Києві

 

Звільнений із полону ОРДЛО донецький журналіст Станіслав Асєєв особисто зняв банер із написом “Free Aseyev” з балкона редакції видання “Український тиждень” у Києві.

Це відбулося в четвер, 2 січня, повідомляє сайт “Тижня“.

Разом зі Стасом плакат знімав головний редактор Дмитро Крапивенко. Раніше, поки Асєєв залишався в полоні бойовиків, редактор обіцяв, що банер з балкона в Києві зніматиме сам Станіслав.

Після цього Асєєв спустився до входу в будівлю на вул. Боглана Хмельницького і відповів на запитання журналістів.

Читайте також:
#FreeAseyev: у Києві відбувся День солідарності з українським в’язнем “ДНР” Стасом Асєєвим

Як повідомляла “Новинарня“, 22 жовтня 2019 року бойовики терористичної організації “ДНР” засудили українського журналіста Станіслава Асєєва з Донецька до 15 років ув’язнення.

Стас Асєєв, який писав до київських ЗМІ з Донецька під псевдонімом “Станіслав Васін”, зник на початку червня 2017 року на окупованій території. Пізніше з’ясувалося, що він затриманий бойовиками “ДНР” та обвинувачений у шпигунстві.

Асєєв сподівався на звільнення, однак бойовики не включили його до списків для обміну, що  відбувся 27 грудня 2017 року.

На початку липня 2018 року стало відомо, що Стас оголосив голодування.

Згодом російський пропагандистський телеканал зняв відео, на якому зламаний Асєєв (під тиском) визнає, нібито він шпигував на Головне управління розвідки України.

Книга Станіслава Асєєва (Васіна) отримала спеціальну відзнаку на 25-му Форумі видавців у Львові (BookForum) у вересні 2018 року.

У березні 2019 року польська репортерка Моніка Андрушевська, яка багато працює на Сході України, присвятила свою журналістську нагороду Станіславу.

1 жовтня 2019 року на Філіппінах Міжнародний ПЕН-Конгрес підтримав Асєєва з нагоди його 30-річчя.

У жовтні 2019 року правозахисники зазначали, що здоров’я журналіста погіршується – без меддопомоги він поступово втрачає зір; також загострюються хвороби, які були в нього з дитинства.

Асєєва звільнили в рамках обміну полоненими між Україною й ОРДЛО 29 грудня 2019 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна