Відео з братом Єрмака: САП почала розслідування за фактом зловживання впливом

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом можливого скоєння корупційних злочинів при призначенні осіб в органи держвлади після публікації записів, на яких фігурує брат очільника офісу президента Андрія Єрмака.

Про це в понеділок, 30 березня, повідомила пресслужба відомства.

Зазначається, що в САП надійшло звернення народного депутата України Гео Лероса про вчинення корупційних злочинів при призначенні конкретних осіб на посади голови обласної державної адміністрації та директора державного підприємства.

“У своєму зверненні народний депутат просить перевірити причетність керівництва офісу президента України до скоєння вказаного злочину”, — йдеться в повідомленні.

У САП відзначають, що 30 березня 2020 року відомості про можливе скоєння кримінального злочину внесені в ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.369−2 КК України: зловживання впливом.

Досудове розслідування доручили детективам Національного антикорупційного бюро України.

Як інформувала “Новинарня“, 29 березня нардеп від Слуги народу Гео Лерос опублікував відео, на яких брат глави офісу президента Денис Єрмак обговорює питання призначення на державні посади.

Глава ОПУ Андрій Єрмак заявив, що подав заяви до СБУ та ДБР щодо розповсюдженого в мережі відео з його братом Денисом Єрмаком.

Нагадаємо, нардеп від “Слуги народу” Гео Лерос, автор відомих патріотичних муралів, виступив проти політики ОП, зокрема проти створення “консультативної ради з ОРДЛО”, та підтримав усунення з посади Сергія Сивохо.
Після цього президент Зеленський звільнив його з посади свого позаштатного радника.

Читайте також:
“Схеми” встановили, хто записував на відео брата Єрмака і з ким він вів розмови про призначення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна