З’ясовано ім’я заслуженої вчительки, яка стала героїнею 4-поверхового муралу в Авдіївці. ФОТО

 

Марина Григорівна Марченко – так звуть учительку української літератури з міста Авдіївка Донецької області, 15-метровий портрет якої з’явився на одному з будинків, постраждалих від обстрілів.

“Марини Григорівні місяць тому виповнилося 73 роки, вона заслужена вчителька України, майже все життя пропрацювала в авдіївській середній школі №5. Місцеві мешканці в соцмережах відгукуються про неї як про чудового педагога”, – повідомив інернет-виданню “НовинарняПавло Островський, регіональний координатор руху “Сильні громади”.

Вчителька Марина Марченко з автором проекту

Вчителька Марина Марченко з автором проекту

Мурал нанесено на 9-поверховий будинок неподалік від лінії розмежування, один тих, що їх розстрілювали танки й артилерія бойовиків. Висота зображення – чотири поверхи.

Це той самий будинок, на суміжній стіні якого (за рогом) – відомий напис “Боже береги Авдеевку”.

marina-marchenko-vchitelka-avdiyivka-mural-6

Творець портрету – австралійський художник Гідо ван Хелтен (Guido van Helten). На роботу в зоні АТО він витратив два дні.

Про історію муралу розповів куратор і засновник міжнародного арт-проекту Art United Us Гео Лерос на своїй сторінці в “Фейсбуці”.

marina-marchenko-vchitelka-avdiyivka-mural

За його словами, під час обстрілу Авдіївки в 2014 році чоловіка Марини Марченко важко поранило в двадцяти метрах від цього будинку. Поруч – “зеленка”, за якою стоять сепаратисти.

“Ця робота несе в собі величезну силу в виразі обличчя цієї людини, вона ніби промовляє їм з умиротворенням на обличчі: так, ви можете обстріляти нас, зруйнувати наші будинки, але ми нікуди не підемо з нашої батьківщини”, – підкреслив Гео Лерос.

Він зазначив, що мета роботи – привернути світову громадськість до цієї території, де щодня рвуться мінометні снаряди.

“Протягом цих двох днів поки ми малювали, за два кілометри від нас було здійснено більше сотні ударів”, – написав Лерос.

Ще фото:

marina-marchenko-vchitelka-avdiyivka-mural-3 marina-marchenko-vchitelka-avdiyivka-mural marina-marchenko-vchitelka-avdiyivka-mural-5 marina-marchenko-vchitelka-avdiyivka-mural-1
<
>

 Фото: ФБ Geo Leros та http://informator.media

Читайте також:
У Краматорську розповіли, скільки дітей з ОРДО навчатимуться дистанційно
у п’яти школах Донеччини

У Маріуполі знову облили фарбою патріотичний мурал, подарований полком “Азов”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна