Проти “слуги народу” Гео Лероса відкрили дві кримінальні справи за мурали, – адвокат

 

Адвокат юридичної компанії “Міллер” Масі Найєм заявив, що Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України надіслало до Державного бюро розслідувань рапорт щодо нібито вчинення нардепом від “Слуги народу” Гео Леросом шахрайства.

Про це Найєм повідомив у вівторок, 31 березня, у фейсбуці.

“Цей рапорт СБУ надіслала в ДБР в понеділок (30 березня, – “Н”) зранку, тобто на наступний день після заяви керівника офісу президента України, яке він опублікував в неділю із словами “рекомендую підготуватись…”. Мета, думаю, зрозуміла”, – написав адвокат.

У документі йде мова про злочин, передбачений ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

За словами захисника, нардеп Лерос “готовий до будь-яких слідчих дій, які передбачені процесуальним законодавством”.

“Єдине… спадає на думку, що це не збіг обставин, що ДБР та СБУ протягом двох днів завели дві справи проти Гео Лероса. Нагадайте, хто призначає очільників цих двох правоохоронних органів?”, – питає Масі Найєм у соцмережі.

Наприкінці літа 2018 року ДП “Центр захисту інформаційного простору України”, яке підпорядковувалося тодішньому Міністерству інформаційної політики України, провело тендер на здійснення робіт щодо нанесення муралів на столичній станції метро “Осокорки”. Тендер на 3,6 млн гривень виграв єдиний його учасник – ФОП Денис Смачелюк.
Відповідно до рапорту з СБУ, він нібито “підконтрольний” Гео Леросу. Хоча раніше ЗМІ називали його другом глави Мінінформу Юрія Стеця.

Читайте також:
Станція метро “Осокорки”: 8 художників, 8 муралів про Україну і війну. ФОТО, ВІДЕО

Як інформувала “Новинарня“, 30 березня адвокат юридичної компанії “Міллер” Масі Найєм заявив, що в прокуратурі отримали вказівку шукати можливу причетність народного депутата Гео Лероса зі “Слуги народу” до вчинення кримінальних правопорушень.

29 березня нардеп від Слуги народу Гео Лерос опублікував відео, на яких брат глави офісу президента Денис Єрмак обговорює питання призначення на державні посади.

Глава ОПУ Андрій Єрмак заявив, що подав заяви до СБУ та ДБР щодо розповсюдженого в мережі відео з його братом Денисом Єрмаком.

Нагадаємо, нардеп від “Слуги народу” Гео Лерос, автор відомих патріотичних муралів, виступив проти політики ОП, зокрема проти створення “консультативної ради з ОРДЛО”, та підтримав усунення з посади Сергія Сивохо.
Після цього президент Зеленський звільнив його з посади свого позаштатного радника.

30 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила, що до неї звернувся нардеп Гео Лерос та зареєструвала кримінальне провадження за фактом зловживання впливом.

Читайте також:
“Схеми” встановили, хто записував на відео брата Єрмака і з ким він вів розмови про призначення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна