Прокурори отримали вказівку шукати кримінал на нардепа з “СН” Лероса, який пішов проти Єрмака, – адвокат

 

У прокуратурі отримали вказівку шукати можливу причетність народного депутата Гео Лероса зі “Слуги народу” до вчинення кримінальних правопорушень.

Про це в понеділок, 30 березня, пише адвокат юридичної компанії “Міллер” Масі Найєм у фейсбуці.

Допис він ілюструє скріншотом з одного з прокурорських чатів у месенджері WhatsApp.

“Доброго ранку! Хтось пам’ятає з нас провадження відносно муралів?”, – йдеться в одному з повідомлень.

Як відомо, тепер вже нардеп Гео Лерос був куратором і засновником міжнародного арт-проекту Art United Us у 2016 році.

У рамках цього проєкту, в тому числі, був створений також відомий мурал на дев’ятиповерхівці в Авдіївці. Там зображено 15-метровий портрет (на чотири поверхи) учительки української мови Марини Марченко.

Творець портрету – австралійський художник Гідо ван Хелтен (Guido van Helten). На роботу біля лінії розмежування він витратив два дні.

“Прокуратурі дали вказівку шукати на депутата від “Слуги народу” будь-які провадження. Це щодо незалежності прокуратури часів пані І. Венедиктової”, – пише Найєм.

Як інформувала “Новинарня“, 29 березня нардеп від Слуги народу Гео Лерос опублікував відео, на яких брат глави офісу президента Денис Єрмак обговорює питання призначення на державні посади.

Глава ОПУ Андрій Єрмак заявив, що подав заяви до СБУ та ДБР щодо розповсюдженого в мережі відео з його братом Денисом Єрмаком.

Нагадаємо, нардеп від “Слуги народу” Гео Лерос, автор відомих патріотичних муралів, виступив проти політики ОП, зокрема проти створення “консультативної ради з ОРДЛО”, та підтримав усунення з посади Сергія Сивохо.
Після цього президент Зеленський звільнив його з посади свого позаштатного радника.

30 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила, що до неї звернувся нардеп Гео Лерос та зареєструвала кримінальне провадження за фактом зловживання впливом.

Читайте також:
“Схеми” встановили, хто записував на відео брата Єрмака і з ким він вів розмови про призначення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна