На фронті загинув молодий “кіборг”, командир відділення Антон Хоба

 

У районі проведення операції Об’єднаних сил  в неділю, 26 січня, від мінно-вибухової травми загинув 27-річний командир відділення 58 омбр Антон Хоба.

Як повідомляє “Новинарня“, про це сповістив міський голова Шостки Микола Нога. Саме із Шостки, що на Сумщині, полеглий воїн був родом.

“На фронті героїчно загинув командир відділення, Антон Хоба 1992 року народження. Шостка втратила ще одного сина в цій страшній війні. Загинув ще один доброволець”, – написав мер Нога у фейсбуці.

У Торецькій ВЦА уточнили, що воїн загинув біля смт Північне Торецької міськради на Донеччини, неподалік від окупованої Горлівки.

За словами міського голови, Антон був на війні з 2014 року.

Фото з ФБ

У 2018 році Антон Хоба брав участь у телепроєкті “Хоробрі серця”:

У сюжеті він розповідав, що служив у 91-му окремому полку оперативного забезпечення, був сапером.

Хоба брав участь у боях за Дебальцеве та Донецький аеропорт.

Відомо, що Антон був членом Шосткинського козацького товариства. У 2010 році закінчив Шосткинський профліцей. Працював на фірмі “Стандарт-2002”, два роки перед війною — на заводі “Імпульс”. У червні 2014 підписав контракт із ЗСУ.

Першу ротацію в АТО пройшов 12.09 – 02.11 2014 року в районі м. Дебальцеве. У грудні виїхав у район ДАПу з групою добровольців полку, з 15 грудня виконував завдання безпосередньо в Донецькому аеропорту.

Повернувшись із фронту, був активним учасником ГО “Братерство”, брав участь в патріотичному вихованні молоді, в тому числі у патріотичному таборі “Лицар честі ім. Івана Євдокименка”.

Надалі проходив службу в 53 омбр, виконував завдання біля Майорська на Донеччині. Останнім часом служив у 58-й окремій мотопіхотній бригаді ЗСУ імені гетьмана Івана Виговського.

“Антону Хобі було 28 років… Займався там інженерним обладнанням, переживав за побратимів, допомагав та виконував завдання”, – повідомили в бригаді, висловивши співчуття рідним та близьким загиблого героя.

Залишились батьки.

Згодом у бригаді підтвердили “Новинарні“, що армієць загинув внаслідок мінно-вибухової травми. 

Фото з ФБ

Скріншот із відео

Як інформувала “Новинарня“, вранці в неділю, 26 січня, окупанти обстріляли позиції ОС під Новотошківським, Оріховим, Красногорівкою та Лебединським, застосувавши БМП, гранатомети різних систем та заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 і 82 мм. Один армієць загинув.

За даними “Новинарні“, Антон Хоба – десята бойова втрата Об’єднаних сил у 2020 році.

5 січня внаслідок підриву авто на міні в районі Хутора Вільний на Луганщині загинув боєць 130-го розвідбатальйону Сергій Дичек, а також від кулі снайпера біля села Жолобок в тій же Луганській області – старший солдат Сергій Рацун, механік-водій із 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”.

10 січня внаслідок ворожого обстрілу в зоні ООС на Донеччині загинув боєць 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу Микола Довженко.

15 січня біля Авдіївки від кулі снайпера загинув боєць 92 омбр Олексій Кучкін.

16 січня на Луганщині від кулі снайпера загинув військовослужбовець, прикомандирований до 72 омбр Ігор Хімічук.

18 січня в бою за Україну поліг 32-річний Валерій Закусило із 72 омбр ЗСУ.

19 січня у районі проведення операції ОС на Луганщині під час виконання бойового завдання загинув Олександр Слободанюк із 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

20 січня, внаслідок ворожого обстрілу в зоні ООС загинув командир відділення 37-го окремого мотопіхотного батальйону “Запоріжжя” 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади, молодший сержант Василь Муха.

22 січня внаслідок ворожого снайперського обстрілу у зоні ООС загинув боєць ЗСУ Микола Сорочук.

26 січня поблизу м. Красногорівка в результаті обстрілу з СПГ поліг солдат 28 омбр Євген Щуренко.

Читайте також:
Усі загиблі на фронті 2019 року: згадаймо обличчя героїв

5 років від завершення оборони ДАПу: імена й фото всіх загиблих “кіборгів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна