На Донбасі внаслідок ворожого обстрілу загинув боєць 56 омпбр Василь Муха з Харківщини

 

У понеділок, 20 січня, внаслідок ворожого обстрілу в зоні ООС загинув командир відділення 37-го окремого мотопіхотного батальйону “Запоріжжя” 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади, молодший сержант Василь Муха.

Як передає “Новинарня“, про це у середу, 22 січня, повідомили у пресслужбі Борівської райдержадміністрації (Харківська область).

Василь Миколайович Муха – мешканць села Піски-Радьківські Борівського району на Харківщині.

Молодший сержант Муха був командиром відділення — командиром машини 2-го мотопіхотного відділення 2-го мотопіхотного взводу 2-ї мотопіхотної роти 37 омпб “Запоріжжя” 56 омпбр.

Виховувався батьком. Коли почалася війна, працював будівельником на півночі Росії.

Повернувся в Україну й пішов добровольцем до військкомату, хоча раніше в армії не служив. Проходив службу за мобілізацією в 92 омбр.

31-річний Василь Муха був розвідником, воював біля Катеринівки, Мар’їнки. Опанував саперну справу. Двічі подовжував контракт, щоби залишатися на передовій.

Останній контракт підписав 19 січня 2019 року, до його завершення залишалося 10 днів.

У загиблого залишився батько.

Прощання з загиблим відбудеться 23 січня о 12:00 у рідному селі воїна – Піски-Радьківські.

“Тварі рашистські. Будьте прокляті. Ви вбили мого друга”, – написав товариш Василя Мухи Юрій Немикін у фейсбуці.

“Тільки учора ми з Юрієм Немикіним обговорювали план поїздки до нього, а в цей час снайперська куля обірвала його життя. На світлині вересень 2019 року, у руках уламки боєприпасів, які летіли на їх позиції. Він був дуже доброю та щирою людиною, любив життя. До кінця контракту залишалось 10 діб. Вічна пам’ять”, – йдеться у повідомленні спільноти “Інфоцентр Євро Харків” у фейсбуці у вівторок, 21 січня.

За даними “Новинарні“, Василь Муха – восьма бойова втрата Об’єднаних сил у 2020 році.

5 січня старший солдат Сергій Рацун, механік-водій із 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”, загинув від кулі снайпера біля села Жолобок на Луганщині.

Також 5 січня внаслідок підриву авто на міні в районі Хутора Вільний на Луганщині загинув боєць 130-го розвідбатальйону Сергій Дичек.

10 січня внаслідок ворожого обстрілу в зоні ООС на Донеччині загинув боєць 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу Микола Довженко.

15 січня біля Авдіївки від кулі снайпера загинув боєць 92 омбр Олексій Кучкін.

16 січня на Луганщині від кулі снайпера загинув військовослужбовець, прикомандирований до 72 омбр Ігор Хімічук.

18 січня в бою за Україну поліг 32-річний Валерій Закусило із 72 омбр ЗСУ.

19 січня у районі проведення операції ОС на Луганщині під час виконання бойового завдання загинув Олександр Слободанюк із 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

22 січня внаслідок ворожого снайперського обстрілу у зоні ООС загинув боєць ЗСУ Микола Сорочук.

Читайте також:
Усі загиблі на фронті 2019 року: згадаймо обличчя героїв

5 років від завершення оборони ДАПу: імена й фото всіх загиблих “кіборгів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна