На Донбасі від кулі окупантів загинув воїн 72 омбр Олександр Слободанюк

 

19 січня у районі проведення операції Об’єднаних сил під час виконання бойового завдання загинув Олександр Слободанюк із 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 20 січня, інформує пресслужба підрозділу.

“Виконуючи бойові завдання з оборони та захисту України загинув від кулі російських окупантів воїн нашої 72-ї бригади молодший сержант Слободанюк Олександр”, – йдеться у повідомленні.

На Різдво, 7 січня, Олександрові Вікторовичу виповнилося 48 років (1972 р.н.). Раніше жив у селі Наділкове Савранського району Одеської області, в Первомайську на Миколаївщині.

Речники підрозділу акцентували, що армієць 22 роки життя віддав справі захисту народу України.

Командування та особовий склад бригади висловили щирі співчуття сім’ї, рідним, близьким, друзям та знайомим полеглого воїна.

За даними штабу ООС, упродовж 19 січня збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню. Окупанти атакували позиції ЗСУ із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм та 120-мм мінометів, а також станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Як відомо, 72-га бригада виконує бойові завдання в Попаснянському районі Луганської області. 10 з 11 обстрілів 19 січня відбулися саме на Луганському напрямку.

За даними “Новинарні“, Олександр Слободанюк – сьома бойова втрата Об’єднаних сил у 2020 році.

5 січня старший солдат Сергій Рацун, механік-водій із 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”, загинув від кулі снайпера біля села Жолобок на Луганщині.

Також 5 січня внаслідок підриву авто на міні в районі Хутора Вільний на Луганщині загинув боєць 130-го розвідбатальйону Сергій Дичек.

10 січня внаслідок ворожого обстрілу в зоні ООС на Донеччині загинув боєць 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу Микола Довженко.

15 січня біля Авдіївки від кулі снайпера загинув боєць 92 омбр Олексій Кучкін.

16 січня на Луганщині від кулі снайпера загинув військовослужбовець, прикомандирований до 72 омбр Ігор Хімічук.

18 січня в бою за Україну поліг 32-річний Валерій Закусило із 72 омбр ЗСУ.

Читайте також:
Усі загиблі на фронті 2019 року: згадаймо обличчя героїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна