Від кулі снайпера під Жолобком поліг “холодноярець” Сергій Рацун

доповнено

Стало відоме ім’я військовослужбовця Збройних сил України, який загинув унаслідок обстрілу в неділю, 5 січня. Це старший солдатСергій Рацун, механік-водій із 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”.

Як передає “Новинарня“, про смерть воїна повідомив у соцмережі брат, Олександр Рацун.

“Сумна новина. Вчора, о 21.05, від ворожої кулі снайпера загинув наш захисник, брат, друг Сергiй Рацун. Вiчна пам’ять герою. Хай земля буде тобі пухом, брате. Спочивай з миром”, – ідеться в дописі.

Сергієві Петровичу Рацуну було 43 роки. Він із села Москвитянівка Полонського району Хмельницької області, народився 28 жовтня 1976 року. Жив у місті Славута на Хмельниччині.

ДОПОВНЕНО. Бригада підтвердила загибель побратима.

“Сьогодні вночі на Луганщині постріл окупанта обірвав життя нашого бійця – старшого солдата Рацуна Сергія Петровича. Як і загиблий Герман Соловйов, Сергій Рацун був механіком-водієм одного з механізованих батальйонів. Він отримав кульове поранення у голову, яке виявилося несумісне з життям. Боєць знаходився на бойовій позиції в окопі. Сергій був у засобах захисту, але, на жаль, вони не врятували.
Це невимовна втрата для нашої бригади і для країни в цілому. Адже пішов з життя наш захисник, що з 2014 року виборює Українську державу в проросійських бандформувань”, – ідеться в повідомленні пресслужби підрозділу.

Побратими розповіли, що Рацун мобілізувався на початку 2014 року – до лав 128-ї окремої гірсько штурмової бригади, воював у Дебальцевому. У травні 2016-го приєднався до 93-ї бригади, брав участь у боях у Кримському, Новотроїцькому, а також біля Авдіївки, постійно подовжуючи контракт із ЗСУ.

2019 року брав участь у навчаннях Combined Resolve у Німеччині.

Побратими пригадують Сергія як дуже веселу й оптимістичну людину. Він був дуже товариським, жартівливим і ніколи не сумував. Дуже гордився донькою Софійкою, фото якої стояло на заставці смартфону. Також у Сергія залишилися мама і брат.

Бригада висловлює глибокі співчуття рідним Сергія.

“Бог завжди з нами… Інакше і не може бути”, – писав Сергій у коментарях до своїх фото в соцмережі, зроблених минулого літа під час бойового злагодження бригади на Яворівському полігоні.

Фотогалерея:

Сергій Рацун _9 Сергій Рацун _5 Сергій Рацун _1 Сергій Рацун Сергій Рацун _10 Сергій Рацун _8 Сергій Рацун _7 Сергій Рацун _6 Сергій Рацун _3 Сергій Рацун _2
<
>

Як розповів на денному брифінгу 6 січня речник пресцентру Міноборони України Олександр Мотузяник, напередодні противник вчинив на Луганському напрямку одну вогневу провокацію.
“Сталася вона в районі н.п. Кримське близько 21:10, коли російсько-окупаційні війська з напрямку села Жолобок відкрили прицільний вогонь з гранатометів та стрілецької зброї, включно зі снайперською. Обстріл тривав пів години, наші оборонці вогонь у відповідь не відкривали”, – розповів полковник Мотузяник.

93-тя бригада із грудня тримає оборону саме в районі села Кримське Новоайдарського району. 22 грудня там загинув Герман Соловйов “Маяк”.

За підрахунками “Новинарні“, Сергій Рацун – друга бойова втрата Об’єднаних сил у 2020 році.

Також 5 січня внаслідок підриву авто на міні в районі Хутора Вільний на Луганщині загинув боєць 130-го розвідбатальйону Сергій Дичек.

Читайте також:
Усі загиблі на фронті 2019 року: згадаймо обличчя героїв

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.