Щойно зайшли на ротацію: у бою загинув солдат “Холодного Яру” Герман Соловйов. ФОТО

 

Стало відоме ім’я військовослужбовця, який загинув унаслідок бойових дій 22 грудня. Це 29-річний солдат Герман Соловйов “Маяк” із 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ “Холодний Яр”.

Як передає “Новинарня“, особу полеглого 23 грудня назвала пресслужба підрозділу.

“На жаль, повідомити про те, що бригада вийшла в зону ООС, ми змушені разом із жахливою новиною. Вчора ворожа куля обірвала життя воїна 93-ї бригади “Холодний Яр” – солдата Соловйова Германа Ігоровича 1990 року народження. Він помер під час перестрілки із проросійськими найманцями прямо на позиції”, – ідеться в повідомленні.

Герман Соловйов служив на посаді механіка-водія.

“Завдяки високому зросту чоловік мав позивний «Маяк». Не пив, не курив, дуже хороший механік-водій, золоті руки. Відмінний спеціаліст. Сказали – зробив. Зазвичай, таких людей не вистачає в армії. Це величезна втрата”, – кажуть про бійця побратими.

Соловйов – родом із Кам’янського на Дніпропетровщині, жив у Дніпрі.

У Збройні сили прийшов у вересні 2018-го. У до “холодноярців” приєднався, коли бригада вийшла на Донеччину – воював у Верхньоторецькому.

У полеглого воїна залишилася мама.

Вічна пам’ять герою.

За даними “Новинарні“, Герман Соловйов – дев’ята втрата Об’єднаних сил у грудні 2019 року.

1 грудня в “сірій зоні” на Донеччині, в районі села Староласпа, загинули двоє співробітників Центру спеціальних операцій “Альфа” СБ України, полковники Дмитро Каплунов та Денис Волочаєв.

7 грудня на Луганщині внаслідок ворожого обстрілу  загинув молодший сержант 72-ї окремої механізованої бригади ЗС України імені Чорних Запорожців Дмитро Темний. 

9 грудня при виконанні бойових завдань у районі Золотого на Луганщині від підриву на мінах загинули військовослужбовці 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого ЗСУ – молодший сержант Андрій Войтович, молодший сержант Віктор Пруський та старший солдат Сергій Сирота. 

14 грудня унаслідок ворожого обстрілу на Світлодарській дузі поліг військовослужбовець Бригади швидкого реагування Нацгвардії України Сергій Михальчук.

17 грудня внаслідок в районі Мар’їнки на Донеччині загинув старший солдат Василь Лісіцин, відряджений до 28-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені Лицарів Зимового походу. Його життя обірвала куля снайпера.

Читайте також:
Загиблі герої листопада: шість облич та історій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна