Під Золотим підірвалися бійці 14 омбр Андрій Войтович, Віктор Пруський та Сергій Сирота

 

Фото: пресслужба 14 омбр ЗСУ

При виконанні бойових завдань у районі Золотого на Луганщині загинули військовослужбовці 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого ЗСУ – молодший сержант Андрій Войтович, молодший сержант Віктор Пруський та старший солдат Сергій Сирота. 

Як передає “Новинарня“, імена загиблих у вівторок, 10 грудня, назвали  у пресслужбі підрозділу.

“9 грудня війна забрала у нас трьох побратимів… Молодший сержант Андрій Войтович, 1990 року народження, молодший сержант Віктор Пруський, 1970 року народження, старший солдат Сергій Сирота, 1997 року народження… Слів немає. Не існує слів, аби висловити наш біль… Є тільки горе, неосяжне чорне горе… І пекуче прагнення помсти – найменше, що можна зробити…” – сказано в дописі на ФБ-сторінці підрозділу.

У повідомленні пресслужби Волинської ОДА зазначається, що армійці князівської бригади в понеділок, 9 грудня, близько 22:00 переміщалися на позиціях у межах взводного опорного пункту та підірвалися на невідомому вибуховому пристрої.

Андрій Войтович – уродженець села Квітневе Рожищенського району Волинської області.

Сирота – також волинянин, до призову був зареєстрований у селі Щурин Рожищенського району.

Віктор Пруський – родом із Рівненської області.

За даними сайту “Рівне1”, він загинув після детонації протитанкового мінного шлагбаума.

Журналісти пишуть, що детонація відбулася внаслідок обстрілу противника. Віктор Пруський отримав множинні вогнепальні осколкові поранення, не сумісні з життям. Решта обставин встановлюються.

Як інформувала “Новинарня“, у щоденному зведенні штабу ООС йшлося, що в понеділок, 9 грудня, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої загинули три військовослужбовці Об’єднаних сил.

За даними “Новинарні“, Войтович, Пруський та Сирота – четверта, п’ята і шоста бойова втрати Об’єднаних сил у грудні 2019 року.

1 грудня в “сірій зоні” на Донеччині, в районі села Староласпа, загинули двоє співробітників Центру спеціальних операцій “Альфа” СБ України, полковники Дмитро Каплунов та Денис Волочаєв.

7 грудня на Луганщині внаслідок ворожого обстрілу  загинув молодший сержант 72-ї окремої механізованої бригади ЗС України імені Чорних Запорожців Дмитро Темний. 

Читайте також:
Загиблі герої листопада: шість облич та історій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.