Від ворожого обстрілу на півночі Донеччини загинув нацгвардієць Сергій Михальчук

доповнено

Стало відоме ім’я українського воїна, який загинув унаслідок ворожого обстрілу 14 грудня. Це Сергій Михальчук, військовослужбовець Бригади швидкого реагування Національної гвардії України. Він поліг у районі Світлодарської дуги, закривши собою побратима.

Як передає “Новинарня“, особу загиблого назвав пресофіцер БрШР, відомий у соцмережах як Харитін Старський.

“Нашому братику був лише 21 рік, але він загинув у бою, в суботу 14 грудня 2019 року, від вогню російської артилерії. Яку наводили в бік українських позицій не олігархи і не політики, а звичайні собі мешканці сусідньої країни. Душевні такі люди, з широкою душею та звірячою ненавистю до всього українського”, – написав пресофіцер у фейсбуці вранці 15 грудня.

“Нашому братику був лише 21 рік. Але він мав більше мужності, аніж сотні тисяч фізично розвинутих чоловіків, які роблять селфіки у спортзалах і засинають у своїх теплих ліжечках на гражданці. Він був одним із тієї жменьки НЕБАЙДУЖИХ, яким Україна була дійсно потрібною, на відміну від мільйонів двоногих шлунків, які плювали на цю землю і цю державу. Наш братик воював за кожного окремого українця – за тих, хто щоранку з тремтінням читає зведення з фронту, а також за тих, хто “втомився в офісі”. За тих, хто чекає вдома й за тих, хто “нас туда нє пасилал”. Він воював за свою скривджену рідну землю, як і всі його предки до того, й робив це не заради медалей чи слави, а просто тому що так роблять воїни. Саме таку долю обрали собі НАЙКРАЩІ з людей, і їх ніхто не переконає, що це було хибне рішення.

Сьогодні я прошу вас пом’янути нашого лева і назавжди запам’ятати його обличчя. Він був у сто разів кращим за кожного з нас. Сергій Михальчук, національний гвардієць, Бригада швидкого реагування НГУ. 21 рік”, – написав Старський.

За даними “Новинарні“, військове звання полеглого – сержант, позивний “Міха”. Він із Харкова.

Залишилися батьки.

ДОПОВНЕНО. Смерть Сергія Михальчука підтвердила пресслужба бригади.

“Учора в результаті артилерійського обстрілу наших позицій російська міна забрала життя нашого воїна. Під час вибуху 21-річний нацгвардієць, сержант Сергій Михальчук прийняв на себе основну кількість уламків, прикривши своїм тілом побратима“, – ідеться в повідомленні на ФБ сторінці БрШР.

“Не зважаючи на юний вік, Сергій Михальчук гідно бився з російсько-терористичним окупантом і загинув у бою, як справжній воїн. Він продемонстрував найвищий прояв бойового братерства, віддавши своє життя за побратима. Наша бригада завжди пам’ятатиме його героїчний вчинок, а терористи отримають жорстку відплату за пролиту кров нашого воїна.
За проявлений героїзм Сергія Михальчука буде представлено до високої державної нагороди. Уся бригада висловлює свої найщиріші співчуття батькам, друзям та близьким нашого побратима”, – зазначили в підрозділі.

Як відомо, Бригада швидкого реагування (4-та бригада оперативного призначення) Нацгвардії України виконує бойові завдання в районі селища Зайцеве на Донеччині та далі на північ на так званій Світлодарській дузі.

За повідомленням штабу Об’єднаних сил, 14 грудня в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) зафіксовано 3 ворожих обстріли: поблизу Новолуганського – з мінометів калібру 82 мм, автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів; біля Зайцевого – з РПГ; неподалік Травневого – зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та іншої стрілецької зброї.
Внаслідок обстрілів по всьому фронту загинув один військовослужбовець зі складу ОС, ще два наших захисники отримали поранення.

Читайте також наш репортаж з позицій БрШР:
“Психологи з кулеметами”. Як воюють та чого очікують від “Нормандії” гвардійці з “бригади майбутнього”

За даними “Новинарні“, Сергій Михальчук – сьома втрата Об’єднаних сил у грудні 2019 року.

1 грудня в “сірій зоні” на Донеччині, в районі села Староласпа, загинули двоє співробітників Центру спеціальних операцій “Альфа” СБ України, полковники Дмитро Каплунов та Денис Волочаєв.

7 грудня на Луганщині внаслідок ворожого обстрілу  загинув молодший сержант 72-ї окремої механізованої бригади ЗС України імені Чорних Запорожців Дмитро Темний. 

9 грудня при виконанні бойових завдань у районі Золотого на Луганщині від підриву на мінах загинули військовослужбовці 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого ЗСУ – молодший сержант Андрій Войтович, молодший сержант Віктор Пруський та старший солдат Сергій Сирота. 

Читайте також:
Загиблі герої листопада: шість облич та історій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна