На Донеччині внаслідок ворожого обстрілу загинув воїн 28 омбр Микола Довженко

 

У п’ятницю, 10 січня, внаслідок ворожого обстрілу в зоні ООС на Донеччині загинув боєць 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу Микола Довженко.

Як передає “Новинарня“, про це повідомили на сторінці 28 омбр у фейсбуці.

Воїнові було 23 роки.

“Із жалем повідомляємо, що сьогодні вночі від ворожої кулі загинув наш військовослужбовець. Близько 23-ї години противник відкрив обстріл зі стрілецької зброї по наших позиціях, внаслідок цього старший солдат Микола Довженко отримав тяжке поранення. За декілька годин хлопець помер у лікарні”, – йдеться у повідомленні.

“Співчуваємо рідним загиблого. Не пробачимо. Помстимося!” – додали побратими.

Відомо, що Микола Довженко народився 26 липня 1996 року в селі Цибулівка Великомихайлівського району Одеської області.
Вступив на військову службу за контрактом у травні 2017 року. Посада в підрозділі – старший стрілець.

За інформацією пресцентру штабу ООС, 9 січня збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню.  Зокрема, відбувся обстріл зі стрілецької зброї в районі Красногорівки на Донеччині, де виконує завдання 28 омбр.

За даними “Новинарні“, Микола Довженко – третя бойова втрата Об’єднаних сил у 2020 році.

5 січня старший солдат Сергій Рацун, механік-водій із 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”, загинув від кулі снайпера біля села Жолобок на Луганщині.

Також 5 січня внаслідок підриву авто на міні в районі Хутора Вільний на Луганщині загинув боєць 130-го розвідбатальйону Сергій Дичек.

Читайте також:
Усі загиблі на фронті 2019 року: згадаймо обличчя героїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна