Окупанти обстріляли 120-м калібром позиції ЗСУ на Луганщині. Ще один загиблий воїн

 

Упродовж 19 січня збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив пресцентр штабу Об’єднаних сил у ранковому зведенні.

“Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм та 120-мм мінометів, а також станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї”, – сказано у зведенні.

Вчора, 19 січня, внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець ОС загинув.

Один обстріл по наших позиціях відкривався неподалік населеного пункту Піски, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок).
Противник застосував станковий протитанковий гранатомет — два постріли, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.

10 ворожих обстрілів було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок):

  • сім разів поблизу населеного пункту Оріхове — з артилерійських систем калібру 122 мм противник випустив 9 снарядів, зі 120-мм мінометів — 33 міни та зі станкових протитанкових гранатометів — 9 пострілів;
  • поруч з Новоолександрівкою — з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
  • поблизу Новотошківського — з мінометів калібру 120-мм — 8 мін.

З початком цієї доби, станом на 7:00, російські окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли захисників Травневого та Луганського, що у районі відповідальності ОТУ “Північ”За поточну добу втрат немає.

Нагадаємо, масовані обстріли бойовиками позицій ЗС України (72-ї та 93-ї механізованих бригад) тривають три дні поспіль, при цьому ворог застосовує великокаліберні гаубиці.

Відтак з початку січня загинули вже сім українських воїнів.

Читайте також:
В бою за Україну: на Луганщині загинув боєць 72 омбр Валерій Закусило

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна