В бою за Україну: на Луганщині загинув боєць 72 омбр Валерій Закусило

 

Стало відоме ім’я українського воїна, який загинув унаслідок ворожого обстрілу 18 січня. Це 32-дворічний Валерій Закусило із 72 омбр ЗСУ.

Як передає “Новинарня“, про смерть побратима поінформувала пресслужба підрозділу.

“Від кулі російських окупантів загинув в бою за Україну воїн нашої 72-ї бригади Чорних запорожців старший солдат Закусило Валерій”, – ідеться в повідомленні.

У полеглого бійця залишилися дружина і двоє дочок.

“Командування та особовий склад бригади Чорних запорожців щиро вдячні за службу Валерію та висловлюємо слова співчуття у зв’язку з непоправною втратою дружині Надії, донькам Анжеліні та Адель, рідним і близьким нашого воїна”, – зазначили в підрозділі.

Валерій Васильович Закусило народився 27 жовтня 1987 року. Мешкав у селі Гуничі (Овруцький район Житомирської області) та в Овручі.
Закінчив автодорожній технікум. Проходив службу в морській піхоті. Після підписання контракту із 72 омбр переїхав до міста Біла Церква.

Як відомо, 72-га бригада виконує бойові завдання в Попаснянському районі Луганської області.
Напередодні там противник обстріляв захисників села Оріхове з мінометів калібру 120 мм (27 мін), а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Загинув один воїн, отримали поранення – вісім.

За даними “Новинарні“,  Валерій Закусило – шоста бойова втрата Об’єднаних сил у 2020 році.

5 січня старший солдат Сергій Рацун, механік-водій із 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”, загинув від кулі снайпера біля села Жолобок на Луганщині.

Також 5 січня внаслідок підриву авто на міні в районі Хутора Вільний на Луганщині загинув боєць 130-го розвідбатальйону Сергій Дичек.

10 січня внаслідок ворожого обстрілу в зоні ООС на Донеччині загинув боєць 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу Микола Довженко.

15 січня біля Авдіївки від кулі снайпера загинув боєць 92 омбр Олексій Кучкін.

16 січня на Луганщині від кулі снайпера загинув військовослужбовець, прикомандирований до 72 омбр Ігор Хімічук.

Читайте також:
Усі загиблі на фронті 2019 року: згадаймо обличчя героїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна