Доба ООС: один український воїн загинув, десять – поранені

доповнено

Протягом доби 18 січня збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а також гранатометів різних систем, БПЛА, озброєння БМП та іншої стрілецької зброї.

Унаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, ще 10 – отримали поранення і бойові травмування.

Про це повідомляє пресцентр штабу Об’єднаних сил у ранковому зведенні.

Чотири ворожі обстріли було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок):
поблизу населеного пункту Піски – зі стрілецької зброї;
поруч із Красногорівкою – зі станкового протитанкового гранатомета (16 пострілів) та озброєння БМП-1;
неподалік Павлополя із БПЛА противник скинув два гранатометні постріли ВОГ-17 калібру 30 мм;
в районі села Василівка – зі стрілецької зброї.

Із мінометів калібру 120 мм (27 мін), а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї противник обстріляв захисників села Оріхове, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок).

ДОПОВНЕНО. Як розповів на денному брифінгу полковник Дмитро Гуцуляк із пресцентру Міністерства оборони, 18 січня вісім українських захисників отримали поранення різних ступенів, а двоє наших воїнів отримали бойове травмування. “Всі ці бойові втрати внаслідок щільних прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ”, – зазначив він.

“На превеликий жаль, внаслідок щільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, один наш герой, 1987 р.н., отримав поранення не сумісне з життям”, – сказав полковник Гуцуляк.

З початку доби 19 січня, станом на 7:00, російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. За поточну добу втрат не було.

Зі слів Гуцуляка, з 10:45 ворог розпочав новий мінометний обстріл наших оборонців села Оріхове, застосовуючи від селища Голубівське 120-й калібр.

Читайте також:
На Луганщині від кулі снайпера загинув солдат 72 омбр Ігор Хімічук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна